Chuck Berry eller Elvis Presley, Led Zeppelin eller The Who, MC5 eller The Stooges, The Jon Spencer Blues Explosion eller The White Stripes – rock’n’roll handler mer om noe annet enn å velte seg i klisjeer, og det er også derfor rock’n’roll er så moro. Det er en musikalsk sjanger som gir deg lov til å være litt iddiot iblant. Bare spør min venn og tidligere kollega Marius!

Marius Kromvoll er den ene halvdelen av skramleduoen Quarter Wolf, bevæpnet med mikrofon, gitar, en betydelig porsjon energi, ditto entusiasme og er i bunn og grunn en walking talking rock’n’roll cliché, noe han også innrømmer i låta som enkelt og greit har fått nettopp den tittelen: «Rock’n’Roll Cliché». Talentfulle Alex Holm har regissert en dødskul video i 360 grader som du kan se ved å trykke på lenken over og «styre selv».

Quarter Wolf debuterte for to og et halvt år siden med den strålende LPen An Orgy Of Shocking Violence, der Marius og den australske trommeslageren Paul Daniel gir alt de er gode for og litt til. Nå er de aktuelle med en ny EP og gjør en fabelaktig versjon av Tony Joe White-klassikeren «Polk Salad Annie», i tillegg til «Rock’n’Roll Cliché» og to andre knallåter. Dette er rølpete, intenst, punka og moro, og i morgen er det releaseparty på Last Train i Oslo. Dessverre (?) er jeg på ferie og går glipp av konserten, men er det én billett jeg kan garantere er morsom er det denne. Be there if you can!

Les også: Når fylleprat blir noe vakkert