Det er ingen hvem som helst som fyller 70 i dag. Som en av grunnleggerne av Genesis har Peter Gabriel skrevet seg tungt inn i populærmusikkens historie som en av de viktigste skikkelsene innen den ofte utskjelte og latterliggjorte progrocken. Og som soloartist har han mer enn de fleste stadig utfordret seg selv og sine lyttere gjennom musikalske krumspring og stadig nye påfunn.

Han startet WOMAD-festivalen i 1982 for å fokusere på kunst og musikk fra hele verden, og plateselskapet Real World Records som han etablerte i 1989 har mer enn noen annen label utgitt musikk på tvers av landegrenser. Gabriels selskap har utgitt artister fra praktisk talt hele kloden, inkludert Colombia, Tanzania, Nigeria, Irland, USA, Algerie og Finland.

Men i dag skal det handle om Peter Gabriel selv og musikken han selv har fremført eller bidratt på som gjest. Jeg har samlet 70 innspillinger fra hele karrieren hans i en diger spilleliste, noe umiddelbart gjenkjennelig og superfengende, andre ting adskillig mer utfordrende. Fellesnevneren er den enestående fordomsfriheten i forhold til musikalske uttrykk og skillelinjer. Sagt på en annen måte er Gabriels musikk fullkomment grenseløs, og det er da også derfor jeg har valgt å gi spillelisten navn etter av hans mest kjente og beste låter – «Games Without Frontiers».

Sjekk også: Verdens beste spilleliste