ABBAs 25 aller beste sanger

ABBA var min første musikalske kjærlighet. Takket være min venn Rune ble jeg omsider introdusert for popmusikk som tiåring. Du kan si det var lovlig sent, men jeg kom fra et hjem der klassisk musikk og jazz rådet grunnen, og jeg ble lenge «forskånet» for all musikk som var morsom. Da Rune spilte ABBA, Beatles, Elvis og andre store navn for meg ble jeg følgelig fullstendig bergtatt. Og husker jeg ikke feil, begynte det hele med ABBA.

ABBAs første samleplate, Greatest Hits (utgitt sent i 1975), var den første platen jeg eide. Og FOR en samling det var. Her var «SOS», «Ring Ring», «Waterloo», «I Do, I Do, I Do, I Do, I Do», «Mamma Mia» og flere andre popperler, og da jeg spilte den syntes jeg ikke ting kunne bli stort bedre i verden. Iallfall ikke musikalsk. Der tok jeg feil, og ABBA hadde mye mer på hjertet. De hadde fremdeles sine største bragder til gode og ga ut ytterligere fem plater før eventyret tok slutt i 1982.

Her er et knippe utmerkede eksempler på hvor gode ABBA var og forble gjennom karrieren. I tillegg til de nevnte klassikerne finner du også «The Day Before You Came», «One Of Us», «The Winner Takes It All» og «Thank You For The Music», for å ha nevnt noen.

Mine damer og herrer, her er ABBAs 25 aller største stunder!

Sjekk også: DETTE er The Beatles’ 25 beste sanger

Skrevet av
More from Erik

Er dette verdens beste coverversjon?

Til stor forlystelse for mange postet jeg i sommer det jeg tror...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.