Etter å ha puslet med denne bloggen min i snart fem år og laget hundrevis av spillelister med forskjellige tema, slo det meg at det muligens var på tide rett og slett å lage VBS – Verdens Beste Spilleliste – eller på velklingende engelsk, The Best Playlist Ever. Selvfølgelig er det synd at absolutt ingen vil være enig med meg i at det er det – kanskje ikke en gang jeg selv – men et navn skal jo dyret tross alt ha.

Det forhåpentligvis ganske mange dog vil være enige med meg i er at Verdens Beste Spilleliste/The Best Playlist Ever er veldig bra. Jeg har valgt meg 100 låter, alle låter som ikke er særlig provoserende av natur. En ting som nok kan tenkes er at enkelte vil synes spillelisten er litt pinglete og mangler røffe kanter, men det biter ikke på meg. Her er det så mange fete låter – fra Fred Åkerströms eviggrønne hymne «Oslo» til David Sylvians «Before The Bullfight», fra Bobbie Gentrys «Sermon» til Louis Armstrongs «Wrap Your Troubles In Dreams» – at fuzzgitarene får komme andre steder.

Jeg har valgt å åpne spillelisten med Bill Evans’ «It Might As Well Be Spring», inspirert av det siste nummeret av magasinet Monocle der det hevdes noe sånt som at dagen ikke vil bli dårligere om du spiller den. Det kan jeg skrive under på, og jeg vil mene at det samme gjelder de øvrige 99 sangene her, med gamle og nye stjerner og dyktige artister og musikere som for eksempel Scott Walker, Doris Day, Ketil Bjørnstad, A Girl Called Eddy, The National, Prefab Sprout, Louien, Signe Marie Rustad, Leonard Cohen, Ane Brun, Gundelach, Ariana Grande, Ernie K-Doe, Alicia Keys, Jackie Leven, Paul Simon, Wu-Tang Clan, Outkast og Esbjörn Svensson Trio. Velkommen til Verdens Beste Spilleliste!

Sjekk også: Irish Heartbeat