Happy Valentine’s Day! – tidenes kjærlighetsspilleliste

Det er Valentine’s Day igjen eller, som det heter på norsk, valentinsdagen. Vi feirer kjærligheten slik vi har gjort siden slutten av 1500-tallet, angivelig i tro på at fuglene begynte å pare seg på denne dagen. Ingen er hundre prosent sikre på opphavet, men det låter som en god historie og fritar handelsstanden alt ansvar, selv om den muligens har visst å sko seg på dagen.

Jeg har laget mange spillelister tidligere i kjærleikens navn, men ingen så omfattende som denne. Her finner du 365 sanger – en for hver dag i året – om lykkelig og ulykkelig kjærlighet, om klining og kyssing og gråt og tenners gnidsel. Kjærligheten er ikke det enkleste vi har å forholde oss til her i livet, og det kommer godt til uttrykk gjennom mange av disse sangene. På den annen side, når den først triumferer danker den ut det meste.

Om du kan feire dagen med en du er glad i eller ikke vet jo ikke jeg, men med 365 strålende gode sanger bør du kunne få en fin dag uansett. Her finner du musikk med et svært bredt utvalg artister, fra Louis Armstrong og Frank Sinatra til Tom Waits og Steve Earle, fra Brenda Lee og Betty Everett til Taylor Swift og Molly Burch. Og hvem andre? Skal vi se… Crowded House, Ariana Grande, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Def Leppard, Bay City Rollers, Tim O’Brien, Rabagast, Thin Lizzy, The Beatles, Joni Mitchell, Clean Bandit, Willie Nelson, Peter Gabriel, Thåström, New Order, Bill Withers og en hel haug andre.

Happy Valentine!

Sjekk også: Verdens beste spilleliste

Skrevet av
More from Erik

Ny musikk februar 2018

En ting tror jeg vi kan være bombesikre på: 2018 blir et...
Les mer

2 Kommentarer

  • Det sier seg sjøl at når kjærlighet er tema er det mange listekandidater. For min del hadde jeg tatt med “You Send Me” med Sam Cooke. Jeg var 7/8 år gammel og husker at jeg var fascinert av slanguttrykket (som kom vel fra beat/svart slang) og at min eldre søster måtte forklare meg hva “infatuation” for noe. Og “Dream” med Everly Brothers året etter ga meg kjærlighetssorg mange år før jeg opplevde det i det virkelige liv.

    • Ja, altså, DENNE listen kunne vært veldig mye lenger, og de to låtene du nevner er jo åpenbare perler som ville hørt meget fint hjemme her. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.