I dag er det selveste Paul Wellers tur til å runde 60 år. Han er en britisk nasjonalskatt etter en karriere som startet med The Jam for 41 år siden, fortsatte med The Style Council i 1983 og soloplater fra 1991. Som fanebærer for en slags modrevival med The Jam bærer han tilnavnet «The Modfather», han har vunnet fire Brit Awards og en haug andre priser og er en institusjon i britisk musikkliv. Med en udiskutabel personlig integritet som gjennom hele karrieren har gjort at han har gått helt egne veier nyter han også den dypeste respekt blant kolleger og fans.

Når jeg nå samler 60 av hans beste sanger i en spilleliste i anledning dagen, må jeg innrømme at jeg ikke har fulgt solokarrieren hans så nøye som jeg kanskje burde. Jeg får legge skylden på at det er for mye musikk der ute til at man kan få med seg absolutt alt, men når jeg nå har skummet gjennom katalogen hans ser jeg at den inneholder utrolig mye fint.

Sjekk også: Music to make you happy and drunk

Denne spillelisten er noenlunde jevnt fordelt på The Jam, The Style Council og solokarrieren, og bør gi et godt tverrsnitt av 41 år i den gode musikks tjeneste. Det var ganske krevende å begrense seg til 60 sanger, men det får nå stå sin prøve. Den siste sangen på listen heter «Aspects» og er en helt nydelig liten ballade som viser at det er godt liv i skrotten. Gratulerer med dagen!