Det er mandag og helt sikkert flere enn meg som trenger en musikalsk energiinjeksjon. Stillesittende innedager gjør noe med oss, og det er veldig lett å henfalle til litt, la oss kalle dem «slække», vaner. Etter 14 dagers karantene, og før den tid et tilsvarende antall dager i Sør-Afrika der vi i stor grad ble kjørt alle steder, føles kroppen vissen. Og når jeg kjenner etter virker hodet ganske vissent også. Selv om noen deilige turer ut i frisk luft i helgen ga litt mosjon og mentalt påfyll, er det et stykke vei igjen.

For dem blant oss som ikke er kjempeopptatt av trening, må det annen lut til enn vekter og joggesko, og da passer det fint med masse deilig musikk med fuzzgitarer, melodisk snert og fullt øs. Jeg har laget en spilleliste som teller i overkant av 100 sanger (tallet kan vokse) med artister og låter som oppfyller de tre kravene. Det siste som må på plass er at dette spilles høyt, men det overlater jeg til lytteren.

Om du er opptatt av melodisk rock, punk eller hva du velger å kalle det, er dette spillelisten for deg, og jeg må si jeg synes den passer helt perfekt på en mandag. Vi trenger en liten kickstart på uka, og da er det fint med en god miks av Sløtface, Rabagast, Honningbarna, Sex Pistols, The White Stripes, Eddie & The Hot Rods, Green Day, X-Ray Spex, The Clash, Quarter Wolf, Kosmik Boogie Tribe, Amulet, Oslo Ess, Backstreet Girls, Ramones, New York Dolls, Trashcan Darlings, Thulsa Doom, Kjøtt, Raga Rockers, Millencollin, The Undertones, Droogs, The Hives, Transvision Vamp, Runaways, Mötorhead og mye mer. Jeg kan love at denne listen kicker seriøst ass og at jo høyere du spiller, jo fetere låter det.

Da gir vi jernet og skrur opp til 11. God fornøyelse!

Sjekk også: Slik var det å komme ut etter 14 dager i hjemmekarantene