En av mine helt store konsertopplevelser de siste årene var da låtskriverlegenden Jimmy Webb besøkte Oslo i fjor høst. Mannen bak eviggrønne sanger som «By The Time I Get To Phoenix», «Wichita Lineman», «Up, Up And Away» og «MacArthur Park» satt alene ved et flygel på Chat Noir og fortalte anekdoter om disse og flere. Les om hele konserten her.

I dag er Jimmy 71 år gammel, og hans gode venn Glen Campbell døde for bare noen få dager siden, 81 år gammel. De to hadde et fantastisk artist/låtskriver-forhold som også utviklet seg til et dypt vennskap, mange forskjeller til tross. «Highwayman» var blant de mange av sangene hans Glen Campbell spilte inn, men den ble enda mer kjent da Johnny Cash, Willie Nelson, Waylon Jennings og Kris Kristofferson gjorde den og attpåtil døpte supergruppen sin etter sangen.

Her presenterer jeg imidlertid atter en «Highwayman»-versjon, denne med Jimmy selv sammen med selveste Paddy McAloon (Prefab Sprout). Opptaket fra 1991 er hentet fra et TV-show som het An Eye To The Music og er helt nydelig. Også Paddys mange geniale låter er farget av Jimmy Webb, og det å se de to sammen er en fest.

Sjekk også: Spilleliste med de beste Prefab Sprout-låtene

Jimmy Webbs sanger er spilt inn av flere artister enn det nesten er mulig å telle. Likevel skal det sies at han har en fin stemme selv og har gitt ut mange flotte album. Siste plate med nye låter er dog 12 år gammel, Twilight Of The Renegades, så det er på tide med noe nytt. Uansett, gratulerer med dagen, Jimmy!