Blant nyhetene som blir kjent når Christer Falck i morgen tidlig offentliggjør at hans crowdfundingprosjekt NewJelly er reddet, er at det legendariske norske postpunkbandet Cirkus Moderns plater utgis i en formodentlig lekker vinylboks. Der har du altså to svært gode nyheter på en gang.

Det var i mars det ble kjent at selskapet NewJelly ville avvikles, men nå har Christer fått til en ny avtale i kompaniskap med bidra.no, som er en av Norges viktigste crowdfundingplattformer, og har kjøpt opp restene av NewJelly. Her skal Christer styre en egen NewJelly-avdeling, med den nye webadressen newjelly.no. – Det er bra folk med gode hensikter, forteller han.

I morgen skal Christer presentere flere nyheter, men allerede nå kan jeg altså røpe at Cirkus Modern-prosjektet settes i gang, i tillegg til at det tidligere omtalte Langsomt Mot Nord-prosjektet er tilbake på skinner. Dessverre ser det ikke ut til at interessen er stor nok til at det lar seg gjøre å finansiere en vinylboks med Langsomt Mot Nord, så det blir CD-boks i stedet. Det viktigste er dog at denne musikken blir tilgjengelig på nytt.

Men den store nyheten for meg – og mange andre, vil jeg tro – er altså at en reutgivelse av Cirkus Moderns vinylplater skal forsøkes folkefinansiert gjennom nye newjelly.no med sannsynlig utgivelse i november. Cirkus Modern var frontet av Helge Gaarder, vokalisten fra enda mer legendariske Kjøtt, med blant annet radarparet Jørn Christensen og Ola Snortheim i rekkene. De to kom fra DePress, og startet Langsomt Mot Nord sammen samtidig som Cirkus Modern beveget seg mot oppløsning i 1987 med totalt tre LP-utgivelser på samvittigheten, Cirkus Modern (1983), Trøst (1985) og Pans Pauker (1986). Den fjerde LPen i boksen skal inneholde et uutgitt konsertopptak. Dessuten blir de tre sporene fra 1984-EPen Karianne inkludert som bonusmateriale, sannsynligvis hektet på førstealbumet.

Her kan du se et klipp fra NRK med utdrag fra en pressekonferanse hvor Petter Nome stiller veldig mange spørsmål, ikke alle veldig bra, men som er et fantastisk tidsbilde, og musikkvideoer til sangene «Den babelske høysang» og «Siste døgn i paradis» fra førstealbumet. Nederst får du ytterligere en godbit, en virkelig en, den remastrede versjonen av «Karianne» som havner i den nye boksen. Det er utvilsomt den sangen med Cirkus Modern jeg husker med størst glede, en sprudlende catchy poplåt som burde vært en norsk evergreen på høyde med «Kjærlighetsvisa» eller «Levva livet». Eller kanskje ikke.

https://www.youtube.com/watch?v=rV31Pmi6xtM

I morgen tidlig legges både Cirkus Modern, Langsomt Mot Nord og flere inntil da hemmelige prosjekter ut på newjelly.no. Sleng deg på, sier jeg bare!

Sjekk også: Jævla bra countrymusikk 2.0

https://soundcloud.com/valebrokk/cirkus-modern-karianne-1984