For mitt vedkommende startet det da deLillos fremførte den splitter nye sangen «Tusen takk» under Øyafestivalens siste dag midtveis i det som ble hele festivalens beste konsert. «Tusen takk» er akkurat det den utgir seg for å være, en takk til fansen for at vi har orket å høre på deLillos i 30 år. Ja, det er jubileumsår, og nå begynner ting å skje i form av en unik konsertserie, hele fire samleplater og en bok skrevet av Lars Lillo-Stenberg selv der historien om bandet fortelles gjennom hans beskrivelser av alle (?) bandets sanger.

Billettene til konsertserien er lagt ut, og det er ikke akkurat snaue saker som deLillos skal gjennom. Fordelt på ti kvelder i november skal de spille samtlige av sine 15 plater i sin helhet i tillegg til låter som ikke har vært på album, bonusspor fra samleplater og ymse rariteter. Alle konsertene finner sted på Riksscenen i Oslo, og det selges bare rundt 400 billetter til hver. Selv har jeg kjøpt billetter til den første kvelden der de skal spille sine to første plater, Suser avgårde (1986) og Før var det morsomt med sne (1987). Du kan se den fulle oversikten over hvilke plater som skal spilles når og bestille billetter her. Det er også mulig å kjøpe billettpakker til tre eller samtlige ti av konsertene, til rabattert pris.

Moro er det også at det kommer hele fire doble nye samleplater. Før og Etter er titlene på de to første, der Lars Lillo har valgt ut sine favoritter fra årene før og etter 2005. Innimellom inneholder låter som har vært enkeltstående singler, B-sider, bonusspor fra samleplater og så videre og ikke har vært å finne på de ordinære platene. Sist, men ikke minst har vi den mest spennende av dem alle, Utenom. Der får vi hele 40 låter som aldri har vært utgitt, med så vidt jeg har kunnet forstå én ny sang, den innledningsvis nevnte og aldeles fantastiske «Tusen takk». Det er bare å glede seg!

Sjekk ut deLillos NRK-debut (?) fra 1986 her hvor de urfremfører Suser avgårde-hiten «Min beibi dro avsted»:

https://youtu.be/Js2RiqpucYU