Endelig, endelig, endelig! Da det flotte nyutgivelsesprogrammet av platene til Van Morrison stanset halvveis for noen år siden virket det som alt håp var ute. Ikke var platene hans tilgjengelige på streamingtjenester, og halvparten av de gamle platene hans forble mer eller mindre utilgjengelige. Universals nye CD-utgaver var attpåtil presset i så små opplag at de snart ble alment utilgjengelige de også. Jeg rakk å kjøpe samtlige, men likevel…

Nå har Sony/Legacy overtatt hele katalogen fra 1971 og frem til i dag, i tillegg til alt materialet han spilte inn med bluesbandet Them på 60-tallet, og alt blir nå gjort tilgjengelig. I første omgang blir hele 33 album tilgjengelige på alle store streamingtjenester førstkommende fredag (Spotify, WiMP, Tidal og flere), men det blir etter hvert også utgitt deluxeutgaver av flere av de klassiske titlene. Jeg regner vel i grunnen med at alt blir gjort tilgjengelig fysisk, også på vinyl. Vi får se. Det ser ut til at de første fysiske utgivelsene – i tillegg til en dobbel samle-CD – blir deluxeutgaver av disse fire platene: Saint Dominic’s Preview, It’s Too Late to Stop Now, Hard Nose the Highway og Enlightenment.

Her kan du lese hele pressemeldingen med alle titlene listet opp og øvrige detaljer. Over her kan du høre den fantastiske nyinnspillingen av «Real Real Gone» Morrison gjorde med Michael Bublé for albumet Duets: Re-Working The Catalogue tidligere i år. Van «The Man» fyller for øvrig 70 år, mandag førstkommende, 31. august.