Jeg elsker dansemusikk! Jeg er en elendig danser (bare spør min kone), men dansemusikk får blodet mitt til å bruse og humøret til å stige. Forutsatt at jeg liker låta det er snakk om, er det så enkelt forklart som at dansemusikk gjør meg glad. Skikkelig glad.

Nå har jeg laget en ny dansespilleliste med 101 fabelaktige låter, og den føyer seg fint i rekken av andre av det tilsvarende feststemte slaget. Homospillelisten Glad To Be Gay, et «bestillingsverk» fra en god venn, sitter eksempelvis som et skudd, for ikke å snakke om min store Vaskeekte rølpespilleliste. Disco for viderekomne har rukket å bli en klassiker blant spillelister, snart tre år etter at jeg laget den.

På denne nye dansespillelisten, kort og godt kalt Dance, Dance, Dance for å fjerne all tvil om hva dette dreier seg om, har jeg primært konsentrert meg om nyere dansemusikk, av den typen mange sikkert tror de ikke liker. Men ikke vær redd. Selv om du er skeptisk til både Astrid S og Dua Lipa – kanskje er det sånt som ungene dine hører på – skal det godt gjøres ikke å finne kvaliteter i låter som, kremt, «Dance Dance Dance» og «Levitating». Disse og de øvrige 99 låtene på denne listen har det felles at de er ekstremt dansbare og ekstremt melodiøse.

Hoveddelen av denne spillelisten inneholder musikk fra de siste ti årene. Her er intenst bra musikk med Ane Brun, Gavin Turek, The Shapeshifters, Lizzo, TSHA, Kylie Minogue, Sam Sparro, Daft Punk, DJ Cassidy, Roisín Murphy, Myra, Chromeo, Little Mix, Rita Ora og mange andre. Jeg har også lagt inn noen klassikere av eldre dato, blant annet med Prince, The Bar-Kays, Wham!, The Trammps, Gwen Guthrie, Chic og Bee Gees. Og du vet hvordan det er, når du hører Bee Gees blir alt bra uansett hvor dårlig dagen din er.

Eventuelle lyttere som har vært gjennom en eller flere av de andre dansespillelistene jeg har nevnt, vil dra kjensel på enkelte låter på Dance, Dance, Dance, så ha meg unnskyldt disse små gjentakelsene. Av og til er det slik at jeg bare må ha med enkelte låter fordi de passer perfekt inn, og ingen vil vel være uenige i at «Get Down Saturday Night», «Don’t Stop The Music» og «Let It Whip» bidrar til en enda bedre fest.

Så var det dette med fest, selvfølgelig, i en vanskelig tid for slikt. La denne spillelisten bli en form for treningsøkt til verden åpner seg igjen, og vi kan slå ut håret sammen. Det er noe å se frem til, og inntil så skjer kan vi si som Meghan Trainor, «I feel better when I’m dancing». På med danseskoene, nå!

Sjekk også: 101 sanger som får deg glad