Fredag 27. januar er det endelig duket for det gnistrende norske countrybandet Country Heroes’ debutalbum Southern Insecurity, og i dag kjører vi videopremiere på tittelkuttet her på Mitt liv som Erik. Vi snakker ikke her om «southern» som i de amerikanske sørstatene, men det norske sørlandet. Vokalist og låtskriver Jørund Vålandsmyr er fra bibeltunge Arendal, og skal vi tolke oppveksten hans ut fra «Southern Insecurity» er det åpenbare årsaker til den sørlige usikkerheten han synger om. Det er en sang som handler om vanskelig oppvekst, om å finne sin identitet i et miljø som ikke tillater rare individualiteten, blant voldelige lærere og strenge foreldre, om det å være annerledes og ikke passe inn. Selve melodien er utsøkt iørefallende, en up tempo liten countryperle krydret med smakfull pedal steel og banjo.

Med seg i Country Heroes har Jørund et kremlag bestående av Daniel Vidarsson Gullien, Tor Ånon Kleivane, Bjørn Haglund og Tore Blestrud, alle kjente navn fra bandet A11 og klubbkonseptet Oslo Opry. Dette er kort og godt griseflinke folk, og de får det til å skinne av Jørunds nydelige låt. Vi har å gjøre med engelskspråklig country satt til troverdige norske forhold, og det er ikke åpenbart at det skal klaffe. Det kan være svært fort gjort å «amerikanisere» seg bort, men med sin fine og personlige tekst er «Southern Insecurity» bare dønn vellykket.

Sjekk også: Et lite stykke norsk musikkhistorie er tilgjengelig igjen

Videoen i svart-hvitt er innspilt på Teddy’s Softbar i Oslo og regissert av Gunnar Knutsen som har gjort en strålende jobb. Ideen med å erstatte musikerne med barn er kanskje ikke så original lenger, men den funker hver gang, også her. La meg også få nevne at Country Heroes holder sin releasekonsert nettopp på Teddy’s fredag 3. februar. Det er bare å kjenne sin besøkelsestid.

OBS! Vær oppmerksom på hvilke knapper hovedpersonen i videoen velger på jukeboksen.