Hvilket musikalske tiår er egentlig det beste? Det er et håpløst spørsmål som kun kan avgi subjektive svar. Likevel er nok de fleste enige om at 1970-tallet var eksepsjonelt spennende. Det var det tiåret der rocken ble voksen. Den ble faktisk så voksen at den ble litt for stor for sitt eget beste, mente mange, og vips kom punken. Det var den totale motreaksjon til den progressive rocken, og ga støtet til at nye generasjoner plukket opp et instrument og harvet i vei. Den DIY-holdningen har vi tatt helt inn i samtiden vi har nå, der hvem som helst kan ha sitt eget innspillingsstudio på soverommet.

Men det er en avsporing. Her skal det handle om de 100 låtene som er mine favoritter fra 70-tallet, vel å merke med kun én sang per artist. Listen er et par år gammel, fra da en liten klikk av oss musikknerder utfordret hverandre på Facebook. Det var en morsom øvelse, og når jeg ser på listen i dag er den ikke så aller verst. Jeg har gjort noen ørsmå justeringer, men i all hovedsak er det samme liste.

Akkurat som det er umulig å gi noe fasitsvar på hvilket tiår som har vært mest spennende, er det umulig å si hvilke 100 låter som er de beste fra hvert av dem. Det har selvsagt ikke forhindret meg i å prøve, men husk at dette er mine personlige favorittlåter og kun det. En hver liste fra en hver annen person vil se annerledes ut.

Se også: De 100 beste sangene fra 1960-tallet

Det til side, tror jeg de fleste vil finne veldig mye å glede seg over her. Helt øverst mener jeg Bruce Springsteens «Thunder Road» hører hjemme. Det er i mine ører en så bra låt som det er mulig å komponere. Jeg har tatt med liveversjonen fra boksen Live 1975-85 da jeg mener den er kulere enn studioversjonen. Ellers er åpenbare navn som Pink Floyd, Tom Waits, Warren Zevon, Sex Pistols, The Clash, Patti Smith Band, Nick Lowe, Joni Mitchell, Kate Bush, ABBA, Peter Gabriel, Elton John, Elvis Costello, Creedence og Stones her, og veldig mange flere. Sikkert ikke så mange overraskelser, men 100 fantastiske sanger. God fornøyelse!