For noen år siden satte jeg og noen andre musikkentusiaster oss fore å lage forskjellige Topp 100-lister for hvert tiår. Tiden er inne for en ørliten reprise av 60-tallslisten min, med noen små justeringer. I motsetning til den gang er både Beatles og Procol Harum tilgjengelig, og de er nå på plass høyt oppe. Selvsagt. Siden dette er ment som en rangering av låtene har jeg også skjøvet litt på enkelte spor, men det er og blir en håpløs oppgave. Musikk kan jo vanskelig rangeres på denne måten. Er «A Day In The Life» egentlig bedre enn «Jumpin’ Jack Flash»? I mine ører er den det, men jeg vil ha mange mot meg. Og er Sam Cookes «A Change Is Gonna Come» 60-tallets aller beste låt? Jeg synes det, men det er nok av dem som har et annet syn.

Sjekk også: Den beste nye musikken fra juli

Så ta denne listen for hva den er, min egen personlige og dagsformavhengige mening om det hele. Det er bare tillatt én sang per artist, og hadde det vært på en annen måte hadde nok listen sett svært annerledes ut. Men altså – 60 tallet, 100 artister, 100 fantastiske låter. Vær så god!