I dag spiller Frankrike og Uruguay det som ganske sikkert vil bli en spennende kvartfinale i fotball-VM. Selv er jeg ganske uinteressert i fotball skal innrømmes, men når det utspilles store mesterskap er jeg med. Siden jeg er en åttendedels fransk heier jeg selvfølgelig på Frankrike som, om ikke akkurat det er mitt andre hjemland, er et land jeg setter veldig stor pris på. Spesielt har jeg et sterkt forhold til Paris, «lysets by», som jeg mener er et av de vakreste stedene på denne jord.

For å lade opp til kampen har jeg laget en spilleliste med 100 franskproduserte sanger. OK, så er ikke Sidney Bechet teknisk sett fransk, men han var av fransk avstamning og levde deler av sitt liv i Paris, der han både satt fengslet på et tidspunkt, og døde. Muligens er det noen andre tvilstilfeller på listen også, men jeg mener resten er innafor. Noen sanger er selvsagt på engelsk da jeg ikke kunne utelate for eksempel Daft Punk eller M83, men de aller fleste sangene er franskspråklige og herlige.

Alt som gjenstår er å skrike «Allez, les bleus!» så høyt som mulig og håpe at de gruser Uruguay. Bon chance!

Sjekk også: Den beste nye musikken fra juni 2018