Frokost, lunsj, middag… kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt… burritos, tamales, tacos, pizza, sukiyaki, bangers and mash… restauranter, barer, kafeer og diners… øl, vin, sprit, brus, saft, kaffe…

Ja, det handler om mat og drikke på denne spillelisten. Etter hvert som jeg saumfarte nettet og hukommelsen, dukket det opp stadig flere perler, slik at det nesten ble umulig å stoppe. Derfor har denne listen som i utgangspunktet skulle inneholde 100 sanger mer enn det tredobbelte, og hvorfor ikke? Her er det så mye bra at det knapt er til å tro.

Utgangspunktet var Labels strålende fine «Breakfast In Pasadena» fra deres nye plate, og derfra bare ballet det på seg. Tom Waits’ «Eggs And Sausage (In A Cadillac With Susan Michelson)» var en selvskreven åpning på listen – med intro – og så kom de bare rullende på; «Dinner At Eight» med Rufus Wainwright, «Soppesmørbrød» med deLillos, «There’s A Tear In My Beer» med Hank Williams, «Red Red Wine» med Neil Diamond, «Meat Is Murder» med The Smiths, «Banana Pancakes» med Jack Johnson, «Appletree» med Erykah Badu, «I Drink» med Mary Gauthier, «Cornflake Girl» med Tori Amos og SELVSAGT «Kanskje kommer kongen» med Knutsen & Ludvigsen.

Bildet du ser er tatt på den helt nye restauranten Raviyu i mitt ferieparadis Cadaques. Den har åpnet i lokalene til et gammelt serveringssted som har vært der «alltid», men Raviyu-gjengen har vært klok og beholdt de gamle eiernes rotisserieskap der økologiske kyllinger grilles på spidd i timesvis. Det gjør noe med smaken. «A Chicken Ain’t Nothin’ But A Bird», heter det i Cab Calloway-sangen, men servert på Raviyu er den adskillig mer, tro meg!

Savner du noen mat- eller drikkefavoritter på listen? Gi for all del lyd. Dette er en spilleliste som trygt kan utvides. Den er så omfangsrik uansett at det bare er å kjøre på videre. God appetitt!