Siden det tar veldig mye tid og ressurser å lage en skikkelig musikalsk adventskalender har jeg bestemt meg for å poste noen av de fineste bidragene fra årene 2015-2017 da en rekke flotte norske artister skrev om sine favorittjulesanger for leserne av Mitt liv som Erik. Og hvem vet? Kanskje blir det helt nye bidrag til neste år? Den som lever får se.

I luke nummer 21 i min resirkulerte adventskalender finner vi Hilde Louise Asbjørnsen, skuespiller og artist, kjent for sin sterke stemme og enda sterkere røde leppestift. Hun har et sterkt forhold til julemusikk og ga i 2013 ut det udiskutabelt sexy og svært vellykkede albumet ‘Round About Christmas, der hun gjorde gamle favoritter som «Have Yourself A Merry Little Christmas», «‘Zat You, Santa Claus?» og «Rockin’ Around The Christmas Tree», samt den nydelige egenkomponerte «Christmas Is A Lullaby» i duett med Ane Brun.

Det var i 2016 hun valgte sine favorittjulesanger for leserne av Mitt liv som Erik, og de er så fine at jeg med glede publiserer dem på nytt. I Hilde Louises egne ord, vær så god:

«Santa Baby» – Eartha Kitt
Originalinnspillingen fra 1953 med Henri René And His Orchestra ble hyppig spilt hjemme til jul. Dette er min favorittbakesang.

«Mary’s Little Boy Child» – Harry Connick, Jr. fra Harry For The Holidays
Dette var låten som introduserte meg for Harry Connick, Jr. i turnébilen med bandet. Takk til trompetist Kåre Nymark jr. for det. Den er også hovedinspirasjonen til mitt eget julealbum ‘Round About Christmas.

«Deilig er jorden» – Sølvguttene
Pappa satte aldri på Sølvguttene før absolutt alt var klart (cirka klokken 14 på selve julaften). Duften av grønnsåpe, bjørkeved og pinnekjøtt, og følelsen av at roen og høytiden endelig kunne senke seg over heimen.

«Glade jul» – Frelsesarmeens Territoriale Hornorkester
Jeg må ha hornmusikk til jul! Det henger sikkert også sammen med barndomsminner fra julekonserter på Bedehuset. Frelsesarméens Hornorkester går rett i hugen.

«The Christmas Song» – Nat King Cole Trio
Nat King Cole med trio og strykere – perfekt for romjulskveld med vin foran peisen.

«O helga natt» – Jussi Björling
Ja, denne trenger man ikke si noe om. Sliter litt med at den spilles i heisen på Oslo City, men jeg må ha den med likevel.

«A Christmas Card From A Hooker in Minneapolis» – Tom Waits fra Blue Valentine
Denne får meg til å tenke på alle de som ikke er lullet inn i peiskos og familiehygge hver jul. Jeg sang den under Waits’ 60-års hyllest på Rockefeller høygravid på termindagen 13. desember i 2009. Siden det har den fulgt meg.

«White Christmas» – Bing Crosby
Nok en klassiker og en stemme jeg ikke klarer meg uten i denne høytiden.

«Let it Snow! Let It Snow! Let It Snow!» – Ella Fitzgerald fra Ella Wishes You A Swinging Christmas
Gyngende swingjazz fra 1960. Nå får jeg lyst til å bake igjen!

«Night Lights» – Gerry Mulligan Sextet
Denne har blitt julemusikk siden den var soundtrack for julen 2009 med en fire dager gammel baby i heimen. 25 minusgrader ute, saueskinn og ullpledd i en trekkfull gammel leilighet, og følelsen av at livet var helt nytt.

Sjekk også: Malin Pettersens favorittjulesanger