Siden det tar veldig mye tid og ressurser å lage en skikkelig musikalsk adventskalender har jeg bestemt meg for å poste noen av de fineste bidragene fra årene 2015-2017 da en rekke flotte norske artister skrev om sine favorittjulesanger for leserne av Mitt liv som Erik. Og hvem vet? Kanskje blir det helt nye bidrag til neste år? Den som lever får se.

I luke nummer 22 i min resirkulerte adventskalender finner vi Kenneth Norum, americanarocker og super låtskriver fra den bortgjemte Skogsbygda i tidligere Akershus fylke. Derfra pønsket han ut de mange fine sangene som havnet på debutalbumet Heart On A Sleeve i 2017, ikke minst den enestående «Amsterdam» som jeg synes er så fin at den havnet på 29. plass da jeg kåret 2010-årenes aller beste sanger. Se – og hør – hele listen her. For å havne så høyt på en slik kåring, har du noe å fare med, for å si det slik.

I år har han utgitt livealbumet Snaxville Sessions, litt i påvente av at koronaen skal slippe sitt klamme grep og verden bli normal igjen. Det er imidlertid ikke noe hvileskjær, men en ny fin brikke i det som tegner til å bli en karriere fylt med god musikk, med to låter fra debuten og et knippe nye låter. Dessuten har Kenneth med en versjon av Elton Johns klassiske «Rocket Man». Selv om den er en av verdens mest kjente sanger, har han satt sitt eget tydelige bumerke på den og gjør den iallfall litt til sin egen.

Men nå er det tid for å høre hva Kenneth har å si om sine favorittjulesanger. Det er ikke så mange av dem – syv i tallet – men de er veldig fine. Spillelisten finner du nederst på siden, men først altså, Kenneths egne betraktninger:

«Hem att tel jul» – Vazelina Bilopphøggers
Jeg har hørt på Vazelina hele livet. De var en del av barneoppdragelsen. Pappa spilte ofte Vazelina til oss, og etter at «Hjulkalender» gikk på TVen så blir det ikke ordentlig jul uten denne.

«Fairytale Of New York» – The Pogues feat. Kirsty MacColl
Kanskje et litt standard valg, låta er jo passelig ihjelspilt på Radio Norge og P4, men det blir liksom ikke det samme uten. Dessuten jeg liker teksten veldig godt!

«Merry Xmas Everybody» – Slade
Pappa spilte en del Slade da vi var små, så denne må bare med.

«Santa Claus Is Comin’ To Town» – Bruce Springsteen
Springsteen er jo et av mine absolutt største forbilder, så denne er ganske opplagt. Dessuten er det vanskelig ikke å bli i godt humør av denne versjonen.

«Romjulsdrøm» – Amund Maarud, KORK
Den teksten her minner meg om så mye. Den er som henta ut av hjembygda mi, som for øvrig er samme bygd som Amund Maarud kommer fra. Og Amund gjør denne låta utrolig bra.

«Happy Xmas (War Is Over)» – John & Yoko/The Plastic Ono Band
Utrolig fin låt, som minner oss på at ikke alle er like heldige og har det like trygt når julen ringes inn.

«Julekveldsvise» – Alf Prøysen
Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er den som hører aller mest på julemusikk, men Alf Prøysen hører jula til. Og julekveldsvisa synger vi alltid før familiemiddag andre juledag.

Sjekk også: Favorittjulesangene til Hilde Louise Asbjørnsen