I fjor var det jubileumsår for ABBA som ble markert ettertrykkelig. Anledningen var at det i april 2014 var 40 år siden den svenske kvartetten vant Eurovision Song Contest med «Waterloo» og med det la første sten til en adskillig fredeligere form for verdenserobring enn det Napoléon Bonaparte prøvde seg på. For mitt eget vedkommende var ABBA der det hele startet. Det var med deres Greatest Hits-album med mer at jeg lærte meg å elske popmusikk, en livslang kjærlighet for øvrig. Er du først bitt, går det ikke over.

I anledning jubileet skrev jeg om hvordan jeg lærte meg å elske ABBA i en artikkel bestilt av Universal Music, og skulle du være interessert kan du lese den her. Artikkelen ble publisert for nøyaktig et år siden, og Universal ville gjerne vinkle den opp mot nyttårsaften og ABBAs nesten ihjelspilte «Happy New Year». Akkurat det synes jeg nok var litt tidlig, men les forbi ingressen, og du er i gang med «maten». Samme lenke gir deg et utvalg historiske musikkvideoer, og for meg er det iallfall en sann fryd å se.

Og under her får du en spilleliste med mine absolutte ABBA-favoritter, både i Tidal og Spotify.