Tid for ekte vinyljunkies

Nå kommer snart Vinyl – tidenes mest imøtesette TV-serie om platebransjen som produseres av HBO og er skapt av Terence Winter, mannen bak fantastiske Boardwalk Empire (les hva jeg har skrevet om serien her) som også var manusforfatter og produsent for Sopranos. Det er med andre ord ingen smågutt som står bak, og det er flere andre kremnavn knyttet til prosjektet. Pilotepisoden er regissert av ingen ringere enn Martin Scorsese, og blant filmens produsenter finner vi en viss Mick Jagger.

Vinyl har premiere i februar 2016 og fører oss tilbake til 70-tallets New York, der plateselskapmogulen Richie Finestra (spilt av fantastiske Bobby Cannavale som vi også har sett i Boardwalk Empire) ifølge reklamen “prøver å redde selskapet og sjelen sin uten å ødelegge alle i hans vei”. I traileren (se over) ser vi en mildt sagt plaget mann med betydelige rusproblemer, og hele sulamitten ser ut til å ha fått en troverdig tidskoloritt. Videre beskrives serien som “en ferd gjennom den sex- og dopherjede musikkindustrien på terskelen til punk, disco og hip-hop”. Dette tror jeg rett og slett blir dritfett. Gleder meg!

Sjekk ut temalåta til serien her. “No Good” er en overraskende låt fra det islandske bandet Kaleo som tidligere har gjort seg bemerket for helt andre slags ting enn denne strålende riff-festen.

Skrevet av
More from Erik

Ny musikk juni 2018

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Jeg blir...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.