Lørdag avslutter Thulsa Doom sin lille miniturné på Rockefeller i Oslo, og her på bloggen er vi så snille å dele ut noen gjestelisteplasser. De fordrer en viss innsats, for som man sier her i livet; «There is no free lunch.» For å bli med i trekningen må du svare på noen spørsmål, og de er ikke kjempelette. Imidlertid krever vi ikke rett svar på samtlige fem spørsmål for at du skal bli med i trekningen. Klarer du to er det ifølge bandets frontfigur Papa Doom imponerende nok.

Thulsa Doom ga som mange vil vite ut tre mer eller mindre strålende plater i årene 2001-2005 før det ble tyst. Denne høsten vendte de tilbake med kanonalbumet A Keen Eye For The Obvious, i mine ører et rent overskuddsprosjekt som er stappfullt av glitrende melodier, fete riff og masse humor. Eksempelvis denne ironiske tekstlinjen fra låta «Bag Of Fries»: «My bank account has not been dry since 2005.»

Noe annet platen er full av er referanser til andre låter fra populærmusikkens brokete historie, og det er disse som er utgangspunktet for konkurransen der de gode menneskene på Rockefeller stiller med premier.

At singelen «Lady Nina» omfavner Thin Lizzy på en svært kjærlig måte er temmelig åpenbart for de fleste, men det kan være vanskelig å sette fingeren på akkurat hva som gjør det så «lizzysk». Se den fornøyelige videoen her:

Andre steder på albumet er det derimot helt åpenbart at tekstforfatter Papa Doom har tatt seg friheter med mer eller mindre kjente låter. Og gjerne med det meste av melodilinjen intakt.

Sjekk også: Den beste nye musikken fra oktober 2017

Dette må da ha vært moro å pusle med?

– Dette har jo på en måte ikke vært lov i rock, men er helt stuereint i hip hop og r’n’b, forklarer Papa Doom, eller Jacob Krogvold som han egentlig heter, kjent fjes som til daglig kan observeres bak disken i Norges beste platesjappe, Big Dipper i Oslo, der han trives med å pushe plater og være kvikk i replikken.

– Et hook som klinger velkjent uten at hjernen helt klarer å plassere det, gir jo en helt egen følelse. Jeg liker når Snoop Dogg gjør det, og mener at jeg også skal få lov. «Imagine all the people sharing all the world», som Lennon sa. Ha-ha. Ting åpnet seg veldig opp da jeg brukte Bonos linje fra Band Aid i en låt. Det skjedde på øving, og Egil (Hegerberg, alias Angelov Doom) var den eneste som fikk det med seg. Det ble et perfekt crescendo. Det blir alltid noen hakeslepp i salen når jeg og Henning (Solvang, alias Doom Perignon) synger den linja på konsertene.

Foto: Bjørg Fossli
Papa Doom alias Jacob Krogvold på scenen med Thulsa Doom i Arendal sist fredag. Foto: Bjørg Fossli

Over til spørsmålene. Svarer du riktig på to av fem er du med i trekningen av to gjestelisteplasser til Thulsa Dooms konsert på Rockefeller kommende lørdag, 18. november. Du får attpåtil to bonusband om du innfinner deg tidlig; Bokassa og De Marvells. Jeg har bare sett sistnevnte live, men det er til de grader imponerende saker. Just sayin’…

Sjekk også: De Marvells under klubbdagen på Øya

Det blir trukket tre vinnere, og det skjer fredag ettermiddag. Siden spørsmålene er ganske krevende foreslår Papa Doom at du kan slå deg sammen med en venn etter prinsippet «to hoder tenker bedre enn ett». Send svarene på mail til [email protected] og skriv Thulsa Doom i emnefeltet.

1. I hvilken låt hører vi Papa Doom synge Bonos tekstlinje fra «Do They Know It’s Christmas?»?

2. Mot slutten av «In Italics And Bold» siterer Papa Doom lengre passasjer fra sine to favorittfilmer. Kan du navnet på en av dem?

3. På platas aller siste låt, den svært hissige og svært, svært antisjåvinistiske «Baby, Hate It», får vi høre en åpningslinje fra en uglesett 80-tallsklassiker. Hvilken?

4. I den samme låta er det en linje som ble sunget inn dagen etter at Chris Cornell døde. Kan du høre det på måten Papa synger på?

5. Hvilken rockopera er vi innom i avslutningen på «Eloquent Profanity»?

For å gi deg litt hjelp, her er albumet i Tidal og Spotify så du kan lytte godt etter.