Det er nok av grunner til å føle seg nedfor, trist og maktesløs om dagen. Koronapandemien er i ferd med å endre verden slik vi kjenner den, og det har følger. Først og fremst; folk dør. Dernest er det mange som mister levebrødet, økonomien verden rundt krakelerer, og ingen vet hva som venter på den andre siden.

For min egen del klarer jeg ikke la være å tro at ting kommer til å bli ganske bra igjen. Ut av motgang kommer gjerne oppfinnsomhet, kreativitet og positivitet, mange kjenner nå på en ny og annen følelse av samhold og samarbeidsvilje, og den situasjonen vi nå befinner oss i lærer oss mye om selv. Det tror jeg vi har godt av.

Men er det å jukse å lage en spilleliste med 100 skikkelige feelgoodsanger for å ha et hjelpemiddel, så vi kan dra på litt ekstra med gode vibber? Jeg synes ikke det, og har derfor satt sammen en liste med de 100 gladeste sangene jeg kunne tenke meg. Jeg har helt åpenbart utelatt eller glemt en hel haug lystige låter, men med seks timers spilletid er det vel også noen som vil mene at det får være grenser for positivitet. Likevel, en klar overvekt av disse låtene er altså skrevet for å spre glede, og det kan trengs.

Her er ellevilt happy sanger som, øhh… «Happy» (Pharrell Williams), «Walking On Sunshine» (Katrina & The Waves), «Barbara Ann» (The Beach Boys) og «Good Times» (Chic), et par instrumentaler av typen «Theme From A Summer Place» (Percy Faith & His Orchestra) og «Tijuana Taxi» (Herb Alpert & The Tijuana Brass) som bare oser av glede til tross for fraværet av ord, noe mer ettertenksomme og funderende sanger som «Vise for gærne jinter» (Maj Britt Andersen), «Jag ger dig min morgon» (Fred Åkerström), «The Mystery Of Love» (Prefab Sprout) og «Smile» (Madeleine Peyroux), og til og med en skål til venner som har forlatt oss i «Absent Friends» (The Divine Comedy), fordi den handler om kjærligheten til og det gode ved dem vi har mistet. Alle som har vært i et gravøl vet at bisettelser og begravelser ikke bare er sorgen.

Summen er den gladeste spillelisten jeg har klart å forestille meg, en samling låter som er så oppstemt at den kan vekke de døde. God fornøyelse, og husk, det blir bra igjen.

Sjekk også: Ingrid Olava smelter hjerter med «Teddybjørnens vise»