Popmusikk, ass! Finnes det noe finere? Og innen popmusikk, finnes det noe finere enn tre minutters pur perfeksjon med handclaps, call and response, ringlende gitarer og en uimotståelig melodi? Neppe! Jeg har satt sammen en spilleliste som er full av disse tingene. Riktignok er ikke alle sangene på tre minutter, eller inneholder handclaps, call and response og ringlende gitarer, men det er ikke SÅ langt unna, tror jeg. Og det som er helt sikkert, som er den virkelig vesentlige fellesnevneren, er at samtlige låter her har uimotståelige melodier. I skrivende stund inneholder listen 100 sanger, men jeg føler at den er et ørlite «work in progress», og gode forslag til utvidelser mottas med takk. Jeg begrenser meg vel å merke til én sang per artist, så er det sagt. Likevel er Brian Wilson både representert som soloartist og med The Beach Boys, Paul McCartney som soloartist og med The Beatles, Norman Blake er med i både Teenage Fanclub og Jonni, og Neil Finn i både Crowded House og Split Enz. Det er innafor. Mine regler.

Blant de mange godbitene her for øvrig er strålende powerpop med The Records, Tommy Keene, Big Star, Teenage Fanclub og flere, poppunk med Ramones, The Jesus And The Mary Chain, The Vaccines og andre, mer tradisjonelle poplåter med Nick Lowe, The Rambelins, Squeeze og XTC, popsoul med The Supremes, Barbara Randolph og The Four Tops, og mye mer.

Se også: De 25 beste Beatles-låtene

Håper du finner masse å glede deg over her. For meg er det ingen tvil – denne spillelisten sprudler av fryd og glede og entusiasme. Jeg klarer ikke beskytte meg fra god popmusikk som denne, og hvorfor skulle jeg?