Endelig er The Beatles’ fantastiske katalog tilgjengelig for streaming. Fra midnatt til i går ble hele sulamitten av offisielle utgivelser lagt ut i Spotify, Tidal og andre formater, fra Please Please Me (1963) til Let It Be (1970), i tillegg til samleplatene Past Masters Vol. 1 & 2, 1962 – 1966, 1967 – 1970 og 1. Det totale antall låter er i overkant av 200, og de aller fleste er i kategorien utrolig bra til fantastiske, med noen svært få bomskudd. The Beatles er jo tross alt tidenes aller beste band. #ferdigsnakka

Da en venninne ønsket meg god jul i går (la oss kalle henne «Eline»), kom samtidig en innrømmelse: «Forresten trekker jeg tilbake alt jeg har sagt om Beatles. Guuud så digg det var å ha dem tilbake.» Dette fra et ellers oppegående menneske, men som alltid har vært på Stones-siden i det evige spørsmålet «Beatles eller Stones?» Det er for så vidt hennes tap, men det har vært mye Beatles-dissing gjennom årenes løp, så dette var faktisk en liten overraskelse.

Les også: The Beatles i lyd og bilde

Så kom utfordringen: Å lage en Beatles-liste med de 25 beste låtene og postskriptumet: «Glemte en liten sak – de 25 må være rangert. Bare for å gjøre det umulig for deg. Låt nummer 1 som den som er på tjuefemteplass. Sistelåten som den beste – goooood luck.»

Umulig du liksom! Her er mine 25 Beatles-favoritter, i omvendt rekkefølge, i Spotify og Tidal. Det vil si at den første sangen – «Ticket To Ride» – er den 25. beste og så videre nedover mot den aller beste. Det morsomme er selvfølgelig at de «dårligste» på denne listen er så bra sanger at de nesten kunne vært rangert i omvendt rekkefølge og at det ville gitt like mye mening. Som alltid med slike lister vil jeg understreke at dette er en dagsformavhengig kåring. En annen dag kunne den sett en smule annerledes ut. Og nå til saken: De 25 beste låtene med verdens beste band. Vær så god!