Jeg kan neppe beskyldes for å holde hviledagen hellig, slik det oppfordres til i Skriften, men jeg liker at søndagen har en annen farge og fasong og et litt annet innhold enn ukens øvrige seks dager. Jeg liker at tempoet er roligere, at det er lov ikke å gjøre så mye, og jeg liker å høre en annen type musikk enn ellers når jeg er i den modusen. Kort oppsummert er jeg glad for at søndagen er litt annerledes.

Med det i mente presenterer jeg her 100 fine sanger eller musikkstykker som jeg mener er egnet til en annen type lytting enn den som frembringes av overstyrte gitarer eller tunge beats. Her er klassisk musikk og forholdsvis rolige jazztoner, popsvisker og melankolske viser, countryballader og filmmusikk, franske chansons og slick elektronisk drømmepop samlet side om side, og som har det felles at musikken ikke krever tung konsentrasjon for å kunne settes pris på. For all del, spiss gjerne ører når du hører Ane Bruns hudløse liveversjon av Sades «By Your Side», Ketil Bjørnstad og Guro Kleven Hagens romantisk-melankolske stykke «Oda Krohg, 1927» eller Fred Åkerströms tidløse budskap i «Jag ger dig min morgon» – det ligger en gevinst i det. Men du kan også bare lukke øynene og la tankene fare, eller nyte frokosten sammen med dem du er glad i, mens musikken spiller i bakgrunnen.

La meg ønske alle en god søndag med håp om at den skal bli fin og muligens også kunne gi noen nye musikalske oppdagelser å ta med videre i livet.

Sjekk også: Mer enn 900 jævla bra countrylåter