Vrimmelen av ny musikk som utgis er så enorm at bare tanken gjør meg ør. Hver måned året gjennom samler jeg det jeg oppfatter som den beste musikken i spillelister som gjerne blir på 200 sanger eller mer. Det sier seg selv at det er vanskelig å fordøye alle disse skikkelig, så mange av låtene blir jeg kun flyktig kjent med før jeg glemmer dem igjen. Trøsten et at jeg i det minste har et slags arkiv.

Jeg har gått gjennom årets månedslister for å se hva som finnes der av ting jeg åpenbart har glemt, og jeg skal si det er mye bra der. I et forsøk på å trekke frem iallfall noe mer av musikken som jeg mener fortjener å bli hørt har jeg satt sammen en liste på 66 sanger, for det meste hentet fra disse listene. Det er ikke slik at all musikken her er direkte ukjent. Store navn som Cigarettes After Sex, India.Arie og Gang Starr er med, men det er også navn ikke fullt like mange har hørt om, som for eksempel Nadine Carina, David Ritschard, Fruit Bats og Tore Elgarøy.

Disse sangene har for øvrig ikke annet felles enn at jeg liker dem. Sjangermessig og stemningsmessig går det hit og dit, så det er bare å spenne seg fast og nyte det som dukker opp. God fornøyelse!

Sjekk også: Årets 50 beste låter