Du verden, jeg er glad! Og stolt! I dag går startskuddet for en helt ny konsertserie her på bloggen som jeg har kalt «Sanger fra kjøkkenbordet», og jeg ikke kunne ikke vært mer fornøyd med begynnelsen på denne historien. Som jeg skrev på fredag ble jeg tidligere i sommer kontaktet av americanatrioen Sweetheart som lurte på om vi kunne finne på noe litt annerledes sammen i forbindelse med at de gir ut sin nye single «The Pines By The River».

Kunne vi for eksempel filme at de spilte?

Det kunne vi.

Kunne jeg vært mer fornøyd?

Nei. Sangene til Sweetheart er nesten utenomjordisk vakre i all sin lavmælte tristesse, og de ble nydelig fremført. En bedre åpning for en konsertserie som er ment å hylle Dave Alvins klassiker «From A Kitchen Table» kunne jeg ikke drømt opp.

Sweetheart er første artistnavn ut i «Sanger fra kjøkkenbordet», et format jeg håper skal bli langvarig og spennende. Håpet er at flest mulig kule artister jeg liker skal komme inn på kjøkkenet mitt og spille fine sanger, og jeg kan love at neste artist ut også er veldig dyktig og passer som hånd i hanske. Vedkommende er tungt profilert og har vært blant våre store singer/songwritere gjennom en årrekke. Det blir superspennende, så følg med.

«The Pines By The River» dukker opp i alle strømmetjenester på fredag, i sin ferdig innspilte studioversjon som er utmerket co-produsert av Kenneth Ishak. Det er bare å glede seg, men den (enda mer) nedstrippete versjonen du kan høre her er heller ikke snau. Med utsøkt sans for subtile, nærmest umerkelige musikalske virkemidler fremfører Sweetheart sangen så vakkert at det omtrent er til å grine av.

Ikke bare det, du får to andre låter også, begge fra det kommende debutalbumet Sweetheart som har slipp 30. oktober. Den ene drar kanskje også noen kjensel på. «Your Turn To Pray» har vært utgitt på single, både på vinyl og digitalt, og den siste sangen de fremfører heter «Leaving For Stockholm».

Sweetheart er «egentlig» tre, men på kjøkkenet møter du bare to av dem; låtskriver, gitarist og vokalist John-Arne Ø. Gundersen og Anne Mette Hårdnes som korer. Tredjemann, Frode Bjørnstad, har vi plassert bak kamera, og der vil han også bli å finne under fremtidige innspillinger i «Sanger fra kjøkkenbordet» som den dyktige lyd- og bildemannen han er.

Det gjenstår selvfølgelig å se hvordan dette utvikler seg. Det er slik at vi må ha dekket inn de små utgiftene som er i forbindelse med innspillingen (primært lyd og bilde), og dessverre er det mange slunkne bandkasser om dagen. Selv om band og artister blir sittende med fine opptak som de kan bruke i forskjellige promotionsammenhenger, er alle utgifter og investeringer ekstra krevende i koronaens tid. Om jeg derfor kan komme med en anmodning til alle ikke-musikere som leser dette blir det denne: Støtt opp der du kan. Gå på konsert når du har anledning, og kjøp gjerne en plate med en artist du liker i ny og ne. Alt hjelper.

Enda mer konkret vil jeg oppfordre alle som liker det de hører til å forhåndsbestille debutalbumet til Sweetheart. Det gjør du ved å følge denne lenken.

Stemningen var veldig god under innspillingen, og vi pratet litt om musikken, bandhistorien og debutalbumet mellom låtene, hvilket du også kan få med deg ved å klikke på YouTube-lenken her. Riktig god fornøyelse, og tusen takk til Sweetheart! Stjernemennesker!