Wholy Martins nydelige andrealbum Beautiful Night er snart to år gammelt, men haugesunderen Helge Martin Framnes som strengt tatt er bandet har nå fått laget video til en av de åtte strålende sangene herfra, den monumentale og flotte «That Hollow Sound». Det er ikke akkurat noen typisk A4-video og tilsynelatende heller ingen lavbudsjettsvideo, men en nydelig kortfilm der han har fått produksjonsstøtte fra Fond for Lyd og Bilde til de faktiske utgiftene og de involverte for øvrig har stilt opp gratis eller for en symbolsk sum.

Videoen, eller filmen, er laget ut fra en idé klekket ut av Helge Martin selv og regissør Bernhard Østebø, der vår mann møter seg selv i form av skulpturer av sitt eget hode, hogd i is. Is er jo et skjørt materiale, og i filmen går han løs på hodene med fysisk makt så de knuser eller krakelerer, om de da ikke simpelthen smelter. Sangen handler angivelig om en person som har kommet til en maktposisjon ved å fjerne alle som står i veien for ham, og nå står han alene tilbake med disse hodene som eneste selskap.

Både videoen og sangen har et delirisk, marerittaktig og desperat uttrykk der hovedpersonen ser ut til å befinne seg i en dyp og destruktiv psykose, men la ikke meg analysere noe jeg ikke har greie på. Poenget er at denne videoen er et lite stykke kunst du bør se, og følgelig kan du trekke dine egne konklusjoner. Den er skrevet, produsert og regissert av Helge Martins ungdomskamerat Bernhard Østebø, og jeg synes virkelig han har klart å illustrere den fantastiske sangen på en utmerket måte. Den ga meg også lyst til å hente frem albumet Beautiful Night på nytt. Les anmeldelsen min her, og ta en lytt om du ikke kjenner platen. Den er jæschkla bra!