Da Benny Borg i midten av november ga ut sin nye single «Sting for sting» stilte jeg spørsmålet om han noen gang har vært bedre. Jeg har ennå ikke fått noe svar som tyder på annet, så dermed erklærer jeg det slik. Benny Borg anno 2017, 72 år gammel, er på toppen av sin karriere hva kvalitet angår.

Det er selvsagt en frisk påstand fra en mann som kan skryte på seg komposisjoner som «Balladen om Morgan Kane»,  «En spennende dag for Josefine» og fjorårets «God morgen, min kjære», men «Sting for sting» er virkelig noe spesielt. Kort oppsummert er det Bennys vei ut av sorgen etter tapet av sin kone, skrevet på en helt eksepsjonelt vellykket – og ikke minst rørende – måte. Jeg skal la være å gjenta meg selv ytterligere, og henviser heller til anmeldelsen jeg skrev av sangen her.

Nå er det nemlig tid for «Sting for sting» – the video. Regissert med betydelig fintfølelse av Jørgen Nordby, samme mann som laget videoen til «God morgen, min kjære». Blant annet. Jørgen har også regissert videoer for Moddi som han også spiller trommer for, og i morgen er han aktuell som trommis når «juleorkesteret» Sunturns har sin årlige opptreden på Parkteatret i Oslo der de gir en seriøs oppvisning i god «indiejulepop».

Se også: Årets 50 beste album

I videoen til «Sting for sting» ser vi Benny Borg hjemme i den store, tomme frognerleiligheten der han og hans avdøde kone Liv tilbragte mange av sine år sammen. Det er vemodig og vondt, men det er også veldig fint når du hører ham synge sin sang om savn og gode minner fylt av kjærlighet og takknemlighet. Flettet inn mellom bildene av Benny i leiligheten er gamle filmklipp som så vidt jeg forstår ikke har noe med Benny selv å gjøre, men er ting regissør Nordby har hentet fra andre kilder. Hvorom allting er passer de utmerket godt inn i helheten, og det ferdige resultatet er vakkert og rørende og underbygger teksten på en utmerket måte.

For øvrig har jeg plassert «Sting for sting» på en strøken 15. plass på listen over årets 50 beste låter. Se – og ikke minst hør – hele listen her.