Steinbra første episode av nye True Detective

Jeg har notert meg at enkelte kritikere har vært lunkne til den andre sesongen av True Detective etter å ha sett de første tre episodene. Vel, nå har jeg sett den første av disse, og basert på den ser det ut som vi har veldig mye godt i vente. Om da godt er det rette ordet å bruke i denne sammenhengen.

Som de fleste har fått med seg er hele rollegalleriet byttet ut fra sesong 1, og handlingen er flyttet fra Texas/Louisiana til California. De nye hovedrollene er besatt av Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams og Taylor Kitsch, alle dypt plagede sjeler med alkohol og død som følgesvenner. Basert på avslutningsscenen i den første episoden skjønner vi hvordan deres skjebner vil flettes sammen, men her er nok av mystiske ledetråder og gåtefull symbolikk som i første sesong.

At vi ikke lenger er velsignet med Woody Harrelson og Matthew McConnaugheys intense tilstedeværelse, plager ikke meg det minste. De spilte hovedpersonene i første sesong, men serieskaper Nic Pizzolatto forteller her en annen historie. Om de to, og tredje sesong som han også har kontrakt på, vil henge sammen på noe vis, gjenstår å se, men det ville ikke forbause meg. Pizzolattos flotte roman Galveston (2010) inneholdt elementer som dukket opp i True Detective, så det kan godt tenkes at sesong 2 er en ny puslespillbrikke i hans mørke univers.

Første episode er befolket av alkoholiserte politimenn, traumatiserte krigsveteraner, russiske gangstere, nyreligiøse guruer, korrupte politikere og mye mer, og det er bare starten. Vi har syv episoder foran oss, og jeg gleder meg stort! Sjekk traileren over, og vit at første episode er lagt ut på HBO Nordic i dag.

Skrevet av
More from Erik

Bokprosjektet som strandet

For et par år siden jobbet jeg for å få til et...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.