Er du følsom for fullmånen? Blir du månesyk? I så fall, er det så gærent at du blir forvandlet til varulv? Ikke det, nei – det var jo flaks.

Uavhengig av hvordan du reagerer får du her en spilleliste å hygge deg med når månen er på sitt absolutt rundeste. Jeg synes jeg måtte inkludere verdens barskeste sang om varulver, Warren Zevons «Werewolves Of London». Selvsagt kunne jeg tatt med flere tilsvarende sanger, men jeg konsentrerer meg heller om stort sett fredeligere saker, fra Ludwig Van Beethovens berømte pianosonate nr. 14 i ciss-moll (populært kalt «Måneskinnssonaten») til Pixies’ «There’s A Moon On» via en lang rekke kule månelåter som «Jesus On The Moon», «The Killing Moon», «Moonlight Shadow», «The Moon Is A Harsh Mistress», «Månemannen», «Fly Me To The Moon», «Under The Cherry Moon», «Moonlight Mile», «Walking On The Moon» og «Moonage Daydream».

Det er selvsagt en liste som kunne vært vesentlig lenger enn sine 100 sanger, men jeg tenker at det får holde. Jeg vil nødig overdrive. Her er derfor, uten mer om og men, spillelisten full av blinkskudd verdt å vende seg mot månen og ule for.