For et par måneder siden publiserte jeg en spilleliste her på bloggen – Det finnes så mye bra musikk! – ledsaget av et lite hjertesukk over hvor mye bra musikk som finnes og hvor lite tid vi har til å høre på alle de vidunderlige sangene verdens artister og låtskrivere overøser oss med. Hele tiden. For det stopper faktisk aldri. Hver eneste uke slippes veldig mye fin musikk som kommer på toppen av alle de uendelige mengdene vi har tilgang til fra før. For svært mange er det simpelthen for mye av det gode, meg inkludert. Ikke at jeg skulle ønske det kom mindre musikk, men jeg skulle virkelig ønske jeg hadde bedre tid til å spille den.

Den første Det finnes så mye bra musikk!-spillelisten inneholdt 100 nokså tilfeldig valgte sanger som jeg hadde hørt en del på den siste tiden, og her er liste nummer to i samme kategori. Den teller selvfølgelig også 100 sanger, i alle mulige sjangere, med det ene kriteriet at de er dritfine. Jeg tviler på at så mange andre enn meg liker alt, men dette er likevel en liste der jeg både håper og tror de fleste skal være i stand til å finne mye å glede seg over, både glemte, ukjente og definitivt svært kjente klassikere, gamle som fremtidige. La meg også bare nevne at listen avsluttes med fire veldig gode eksempler på strøken bilmusikk.

Her er den første Det finnes så mye bra musikk!-listen

For øvrig kan jeg stille det retoriske spørsmålet om hvor du ellers finner Lars Vaular og Willie Nelson på samme spilleliste? Eller UB40 og Bob Mould? Bare for å ha nevnt noe, altså. God fornøyelse!