Jeg er strengt tatt i tvil om søndagen er til for ettertanke og refleksjon slik mange hevder, men den har vitterlig en litt annen farge enn ukens øvrige dager. Selv om jeg ofte har nok av gjøremål, er det som oftest en roligere stemning over søndager, den har en annen dynamikk enn de andre ukedagene.

Det synes jeg kanskje markeres best gjennom musikken jeg hører på. Misforstå ikke, jeg kan godt blæste Metallica eller Michael Jackson på full guffe, men det er noe eget ved eksempelvis å høre Van Morrison synge sin religiøse hymne «In The Garden» eller kjenne på skjønnheten i Frédéric Chopins nocturner en fredfull søndags formiddag. Da er livet i grunnen ganske godt.

Jeg har satt sammen en spilleliste der du både får nyte Van The Man og Chopin, men også alt mulig annet som på sett og vis er beslektet i stemning, om ikke nødvendigvis i sjanger. Her er 100 spor med George Michael, Aztec Camera, Keith Whitley, Maj Britt Andersen, Ole Kirkeng, Elvis Presley, Linda Ronstadt, Ryuichi Sakamoto, Claude Debussy, Prince, Jim Croce, Lillebjørn Nilsen, Tony Bennett, Neil Finn, Ketil Bjørnstad, UB40, Eberson, Johnny Cash, Seinabo Sey, Jonas Alaska, Chicago, Sergio Mendes – og mye annet fint.

Det gjenstår bare å si én ting: Nyt søndagen og musikken!