Klikker du på videoen over vil du høre Gene Kelly si til Debbie Reynolds at «where I stand the sun is shining all over the place» før han hiver seg ut i regnet og synger «Singin’ In The Rain» i det som er en av de mest kjente og desidert mest ikoniske scenene i filmmusikalens historie. Jeg vil tro relativt mange med meg vil bryte ut i både sang og dans om vi endelig kan få litt regn her hjemme også. Bøndene opplever dyp krise, skogbranner herjer, dyr og mennesker lider… det holder nå.

Det regnet som var bebudet her i Oslo i helgen er nå begrenset til en liten skur på lørdag, ifølge Yr, så om noen kan en god regndans eller to, er det bare å sette i gang. Vi trenger nedbør, og vi trenger den nå.

Det spørs om populærmusikken har svaret, men jeg har likevel satt sammen en spilleliste med så mange som 250 regnfylte sanger. Her er «Buckets Of Rain» med Bob Dylan (samt flere andre), «Walking In The Rain» med The Ronettes, «I Wish It Would Rain» med The Temptations og Rodney Crowell (to forskjellige sanger), «If She Doesn’t Smile (It’ll Rain)» med Fantastic Something, «Regnet er en venn» med Lillebjørn Nilsen, «Raindrops Keep Fallin’ On My Head» med B.J. Thomas, «Sol og regn og ælt» med Narum, «Happy When It Rains» med The Jesus And Mary Chain, «Rainbow Connection» med The Muppets, «Men når regnet en gang kommer» med Erik Bye og mange andre gullkorn.

Om det blir regn av dette er nok tvilsomt, men mens vi venter er det om ikke annet veldig mye fint å høre på. La meg også minne om at det er veldig godt med en diger balje Aperol Spritz i sommervarmen og at du finner den perfekte oppskriften her.

Vil du heller ha solfylte sommerlåter? De finner du i denne listen.