Jeg har tidligere skrevet varmt om «Take Me Home, County Roads», John Denvers eviggrønne countrysang (skillingsvise?) fra 1971 som av alle ting også er blitt en stor hit i Karibien og ikke minst i Det indiske hav. Jeg har hørt lokale versjoner på Mauritius, Seychellene, Lamu og Zanzibar, og via Toots & The Maytals’ 1973-versjon er den blitt en kjempehit på Jamaica.

Nå er samme sang, koblet med elementer fra Willie Nelsons «On The Road Again» og Dolly Partons «I Will Always Love You», utgangspunkt for en stjernespekket feiring av CMA Country Music Associations 50-årsjubileum som finner sted 2. november. I videoen, som har fått tittelen «Forever Country» og nå er ute, ser vi en nærmest endeløs rekke store countryartister synge hver sine tekstlinjer. Der har vi Brad Paisley, og der er Keith Urban. Det ser da ut som Kacey Musgraves, og, skulle du ha sett, der er Alan Jackson. Og Vince Gill! Lady Antebellum, Alabama, Carrie Underwood, Martina McBride, Eric Church, Dierks Bentley og andre store navn på countryhimmelen spretter frem her og der, og selvsagt er både Willie Nelson og Dolly Parton på plass.

Les også: Eric Church – superstjernens norske klubbkonsert

Dette er utspekulert svulstig og amerikansk, og jeg elsker hvert sekund av den fire minutter lange versjonen – og kjempefine videoen. Helt, helt herlig! Se videoen her: