For litt over en måned siden sa jeg opp jobben som reisereporter for Aller Media der jeg har vært de siste ti årene, hovedsakelig for Se og Hør. Det var noen i mine øyne gode grunner til å gjøre det som jeg har vært inne på tidligere, men det utslagsgivende var «an offer I couldn’t refuse». Min kloke og svært matkyndige kone Helle og jeg ble nemlig forespeilet verdens kuleste oppdrag, som kort oppsummert går ut på at vi skal reise verden rundt i en måned og samle oppskrifter. Det er den typen forespørsler det er vanskelig å takke nei til, og det gjorde vi da heller ikke.

I dag er altså katta ute av sekken, eller mer presist, bloggen som finnes på webadressen tine.no/drømmepartner er oppe og står. Den skal Helle og jeg fylle med alskens innhold den kommende måneden. Oppdraget vårt er dette:

Ta med norsk rømme ut i verden for å finne en ny dRømmepartner.

Det har seg slik at Tine selger rømme til primært to formål: Som tilbehør til fredagstacoen eller til vafler. Vår oppgave er å finne nye bruksområder til dette helnorske produktet. Rømme kan minne om sour cream og andre syrna melkeprodukter, men det finnes bare ett produkt som har rømmens egenskaper, og det er rømmen.

Verden rundt med Erik. Et utvalg. Foto: Privat
Verden rundt med Erik. Et utvalg. Foto: Privat

Reiseruten vår er hemmelig, men jeg kan fortelle at vi bokstavelig talt skal verden rundt. Østover. Lørdag ettermiddag reiser vi fra Gardermoen, og på dagen én måned senere er vi tilbake samme sted. Det går adskillig raskere enn det gjorde på Phileas Foggs tid da Jules Vernes romanfigur i 1873 brukte 80 dager på sin tur rundt jordkloden. Det var nok en adskillig større bragd enn den vi skal gjennomføre, men vi har også litt av et eventyr i vente. Og selv om vi har mye planlagt og klart, blir dette også en tur inn i det ukjente. Vi skal steder vi aldri har vært før og gjøre ting vi aldri har gjort. Dette blir gøy.

Det er mulig å følge reisen vår både på Tines egen blogg som vi skal oppdatere med jevne mellomrom, og dessuten på våre egne blogger, altså her hvor du leser nå, og på HellesKitchen. Er du interessert kan du også følge oss på Instagram og Snapchat og Tines Facebook-side, samt selvfølgelig på våre egne Facebook-sider om du er venn med en av oss eller begge.

La meg avslutningsvis nevne at når vi kommer hjem står vi begge uten fast arbeid, men at vi derimot vil ha en stor porsjon arbeidslyst etter å ha tilbragt mer tid enn sunt er på rompa i et flysete eller ventende på en ubehagelig flyplassbenk. Det er med andre ord bare å ta kontakt om du trenger våre tjenester.

Men i morgen reiser vi, til places unknown (ikke for oss, da), og med det tenker jeg vi sier «hasta la vista», «au revoir» eller «bye bye, baby love». Snakkes!

Verden rundt med Helle. Et utvalg. Foto: Privat
Verden rundt med Helle. Et utvalg. Foto: Privat

Les også: Mine beste restauranttips fra Barcelona