The Colors Turned Red
«Let It Happen»
(SolidGoal!)
[usr 6 text=»false»]

De ga ut én, legendarisk plate i 1988 som ble jublende godt tatt imot av sentrale plateanmeldere. Torgrim Eggen i BEAT skrev sågar at The Colors Turned Red spiste a-ha til frokost, men haugesundkvintetten imploderte praktisk talt på startstreken. Det blir heldigvis helt feil å si at det som kunne blitt en lysende, internasjonal karriere endte i ingenting. The Colors Turned Reds selvtitulerte debutalbum står den dag i dag som en bauta innen gitarbasert norsk pop og rock på engelsk. I lys av sin tid var det også en virkelig banebrytende plate, ulikt det meste vi hadde hørt her til lands på slutten av 80-tallet.

Nå er bandet tilbake, og det for andre gang. I 2004 ble The Colors Turned Red gjenforent og ga ut albumet All The Way Up to år senere. I 2022 er det duket for plate nummer tre, As If We Owned The World, og i dag har Mitt liv som Erik premiere på tredje single herfra, «Let It Happen», som er atter en popperle av den typen gitarist Haakon Larsen er så god på å komponere. Veien hit har imidlertid tatt tid. Alt i 2018 ble tittelkuttet fra det kommende albumet sluppet som single, og oppfølgeren «Smoke Of Love» året etter. En pandemi kom i veien for videre aktivitet, men nå skjer ting omsider.

«Let It Happen» er lettbent, fengende popmusikk – en slags sommerlåt som i en perfekt verden ville strømmet ut fra radiostasjoner og høyttalere over det ganske land. Jeg skriver «en slags sommerlåt» simpelthen fordi sangen handler om helt andre ting enn lyse junikvelder med søte piker i sommerkjoler og jordbær tredd på strå. Dette er en adskillig mørkere materie som tilsynelatende handler om anger og samlivsslitasje, og slikt er muligens også mer relevant når du har bikket 50. Samtidig kan ikke en låt som «Let It Happen» annet enn å gjøre meg glad, på vegne av bandet som stadig fremstår som relevant i en norsk popvirkelighet, og dessuten på vegne av musikkens iboende kraft. «Let It Happen» beveger seg sin lite lystige tematikk til tross på skyer av marshmallows. Det høres uanstrengt og umiddelbart iørefallende ut, med snertne hooks og utsøkte vokalharmonier.

La meg også komme med en ørliten oppdatering om et visst bokprosjekt i anledning denne nye singlen. Som mange vet er jeg i gang med å forfatte historien om The Colors Turned Red – albumet, men også bandet – til bokserien Norske albumklassikere. Her kommer de fem medlemmene – gitarist og låtskriver Haakon Larsen, vokalist Johnny Hazard, bassist Ketil Torgersen, trommeslager Morten Jackman og tangentmann Bengt Hansen – til å lette på sløret og fortelle hva som virkelig skjedde da de gikk hver til sitt kort tid etter at debutplaten ble utgitt. Inntil så skjer kan du altså høre dem i full vigør på denne flotte nye singlen.

Arbeidet med boken skrider langsomt, men målrettet fremover, og jeg antar at det blir utgivelse til høsten, forhåpentligvis på omtrent samme tid som albumet As If We Owned The World kommer. Du kan forhåndsbestille boken via denne lenken.

Haakon har laget en animasjonsvideo til «Let It Happen» som du kan se her, og på fredag er sangen ute i din foretrukne strømmetjeneste.