Det er lite som tyder på at David Byrne skal pensjonere seg med det første, til tross for at han fyller 67 i dag. Ikke ble det AFP på ham, og senest i fjor ga han ut sitt siste strålende album, American Utopia, samtidig som han fortsetter å være aktiv på konsertfronten og i mange andre sammenhenger. Som frontfigur i Talking Heads ble Byrne en av de viktigste stemmene i New Yorks musikalske historie på 70-tallet, og hans naturlige nysgjerrighet og utforskertrang har bidratt til å opprettholde denne statusen i alle år siden.

Som soloartist har han bestandig vært uhyre interessant og ikke minst uforutsigbar. Han har samarbeidet med Caetano Veloso, St. Vincent, Philip Glass, De La Soul og mange andre, brutt ned sjangerbarrierer og bestandig vist en fordomsfri tilnærming til musikken og kunsten. David Byrne er den typen artist du kan gå i dybden på og aldri bli helt ferdig eller egentlig fortrolig med.

Denne spillelisten inneholder 67 spennende låter, fra de mest kjente Talking Heads-låtene som «Psycho Killer» og «Burning Down The House» til «deep cuts» som «Miss America» og «Puzzlin’ Evidence». Felles for dem alle er at de er aldeles strålende og viser en artist ulik alle andre, som aldri har vært redd for å gå sine egne veier. Gratulerer med dagen, David!

Sjekk også: Gittarhelt spessial