Munroe/Knutsen
«Insider»
(Drabant Music, single)
[usr 6 text=»false»]

Du skal ikke kimse av tilfeldighetenes spill. Noen ganger er de til å få frysninger av, og nå har vi fått et eksempel på det. Den kommende singlen til Munroe Knutsen er nemlig en cover av Tom Pettys nydelige «Insider», en duett med Stevie Nicks fra 1981-albumet Hard Promises.

Her kan du lese hva de skriver om videoen du ser over:

Friday the 29th of september Anders Lindstad filmed this video as a promo for our next single scheduled for release November.

Three days later, on Monday, we received the news that the man who wrote the song passed away.

Tom Petty has been – and will remain one of the greatest inspirations of our careers; His songs will always serve as a well of amazing melodies and beautiful imagery.

The release of the studio recording will follow the plans, but we wish to share the live-in-studio version from Friday with you all now. A homage that suddenly became more relevant than we wanted.

For Tom Petty. Thank you.

Sånn kan det altså gå. I likhet med den vakre debutsinglen “Let’s Let Go” som “superduoen” Marie Munroe (hun ga i starten av karrieren ut plater under sitt egentlige navn Hilde Marie Kjersem) og Christer Knutsen ga ut i vår, har de også med “Insider” spilt inn en live i studio-versjon som er helt nedstrippet og naken. Alt vi hører er pianoet til Christer og de to stemmene, og det er helt latterlig fint. Det skal bli spennende å høre den endelige studioversjonen, men jeg må si jeg har vanskelig for å tro at den vil overgå dette.

Se også: Saturday City og Elvira Nikolaisen med perfekt duett

Duetter får nesten automatisk så mye mer innhold når ting er gjort riktig, og det er det her. Stemmene til Christer og Marie kler hverandre perfekt, og da er ikke summen nødvendigvis to, men noe mer, noe større. Det er da ikke stort å utsette på Petty og Nicks i originalen heller, der The Heartbreakers tilfører ekstra farge, spesielt med Benmont Tench’ fantastiske orgeltoner.

At Munroe Knutsen har valgt å gjøre denne sangen og ikke minst spille inn videoen bare få dager før Pettys uventede dødsfall er ganske utrolig. Men det sier vel til syvende og sist noe om å ha god smak og om hvilken låtskriver Petty var når det gjaldt. “Insider” er en hjerteskjærende sår break up-ballade og et utmerket valg av coverlåt.

Se også: It Takes Two – de 100 fineste duettene

PS! Munroe Knutsen slipper sitt debutalbum 20. januar