Den noe overveldende Raga Rockers-hyllesten Sannhet på boks utgis 18. november. Her hyller så mange som 137 forskjellige artister det banebrytende oslobandet – som ennå holder koken så til de grader – ved å ha spilt inn nye versjoner av samtlige 137 låter de har spilt inn. Disse er fordelt på tolkninger av de i alt 12 studioalbumene låtskriver og vokalist Michael Krohn og hans våpendragere har gitt ut, fra The Return Of The Raga Rockers (1983) til Faktor X (2013). Det er et formidabelt prosjekt iscenesatt av robinsonekspedisjonkjendis Christer Falck, filmmann Thomas Robsahm og Raga Rockers-manager Mads Martinsen. Utgivelsesdato er 18. november, samme dato som bandet skal hylles på Rockefeller av et foreløpig ukjent antall artister. Er du interessert i å vite hvem som spiller de forskjellige låtene og kanskje også bestille herligheten, klikker du deg inn her for å finne alt du trenger.

Se også: Det übercoole coveret til boksen, tegnet av en av Norges viktigste kunstnere.

Med sedvanlig velvilje – og tillatelse – fra Christer Falck (og Thomas Robsahm) skal vi nå til dagens eksklusive låtpremiere. Den legendariske undergrunnsduoen White Lord Jesus har slått seg sammen med den nesten like legendariske kabarettrioen Einmal Kommt Die Liebe og spilt inn en ordentlig fet versjon av «Å Jesus», en av mine definitive Raga-favoritter som ble spilt inn til 1988-albumet Forbudte følelser. Med sitt mørke syntharrangement er den definitivt mer WLJ enn EKDL, med Thomas Robsahms synther i bånn og Arvid Skancke-Knutsens messende stemme i duett med Einmals Mai-Brit Kristoffersen som bærende elementer.

Alt – og da mener jeg ALT – tyder på at Sannhet på boks blir et minnerikt prosjekt. Blant de mange artistene som bidrar er Di Derre, Elvira Nikolaisen, Ila Auto, Oslo Ess, The White Birch, Johnny Yen, Norske gutter, deLillos, Dumdum Boys, Sterk Naken og Biltyvene, Jan Eggum, Thom Hell, Ronny Le Tekrø, Janove Ottesen, Anneli Drecker, Siv Langøy, Roy Lønhøiden, Vidar Busk, El Cuero og til og med D.D.E. Aldri noen gang har noe så sykt blitt gjennomført her til lands – eller noe annet sted, for alt jeg vet. Sjekk også ut plateaktuelle Anja Eline Skybakmoens fantastiske versjon av «Noen å hate» fra Rock’n’Roll Party (1990) her. Saker det også!