Munroe/Knutsen
«Let’s Let Go»
(Drabant Music, single)
[usr 5 text=»false»]

Det må jeg si! I dag lanseres duoen Munroe/Knutsen og singlen «Let’s Let Go», første smakebit fra albumet A Murder Of Crows som blir utgitt til høsten, og for en smakebit! En elegant, klassisk nedstrippet rockballade som sitter som en knyttneve med en eneste gang, fra to artister som åpenbart fungerer mer enn godt sammen.

De to er Marie Munroe (som i starten av karrieren ga ut plater under sitt egentlige navn Hilde Marie Kjersem) og Christer Knutsen, den dyktige singer/songwriteren som ikke har gitt ut eget materiale siden 2009, men konsentrert seg om å spille i bandet til Sivert Høyem og gjort andre, mindre synlige oppdrag. Jeg har seriøst savnet låtene til Christer, så dette er godt nytt. Hilde Maries plater har også vært svært gode, og denne konstellasjonen har jeg med andre ord stor tro på.

De har sunget på hverandres plater siden 2004, og i 2012 gjennomførte de en felles konsertserie under Bodø Jazz Open der de spilte nedstrippede versjoner fra begges kataloger. Der ligger også kimen til det nye samarbeidet, og ut ifra «Let’s Let Go» å dømme, har vi bunnsolide ting å se frem til. Dette handler om låtskriverkunst på sitt mest utsøkte, og når de to synger, kun akkompagnert av Christers elektriske gitar, har de ingen verdens ting å gjemme seg bak. Det er nakent og veldig, veldig fint, en trøstevise for et forhold som går i knas.

Sjekk også: Ta vel imot Jerry Williams

Her er videoen, og sangen er for øvrig ute i Spotify, Tidal, Apple Music og så videre.