Det var Marvin Gaye og Kim Weston som sang «It Takes Two», en sang skrevet av William «Mickey» Stevenson og Sylvia Moy og utgitt i 1966. I bokstavelig forstand handler den om hvor mye bedre det er å dele livet med noen enn å være alene, men det er laget relativt mange sanger som bare tjener på å ha to vokalister også. Her har jeg samlet 100 av mine definitive favoritter, og Marvin Gaye er den eneste som får lov til å være representert to ganger. Jeg kunne ikke unnlate «Ain’t No Mountain High Enough» som han sang med Tammi Terrell. Det er en av de aller fineste duettene jeg vet om.

Ikke alle sangene er tagget med begge vokalister i Spotify, så om du skulle lure er det Paal Flaata som synger med Unni Wilhelmsen på «This Means You To Me, Now», Arlo Guthrie med Nanci Griffith på «Tecumseh Valley», Sky Ferrera på Primal Screams «Where The Light Gets In», Sheena Easton på Prince’ «U Got The Look», Michael Stipe på Kristin Hersh’ «Your Ghost» og Sharleen Spiteri fra Texas som synger på Rammsteins «Stirb Nicht Vor Mir». De øvrige kan du google, hvis du ikke kjenner dem.

Se også: Minnealbum fra Norwegian Wood

Muligens kan det stilles spørsmål ved om «Walk This Way» med Run D.M.C. og Aerosmith er en duett da det vitterlig er tre personer som synger her, og det samme kan vel sies om Amadou & Mariams «Senegal Fast Food» der de har selskap av Manu Chao. Enkelte friheter valgte jeg å ta meg…

For øvrig håper jeg det er mulig å sette pris på variasjonen i sjanger og generelle uttrykk. I mine ører låter iallfall alt helt strålende, om det er svisker som «A Whole New World» med Peabo Bryson og Regina Belle eller dystre toner som i Isobel Campbell og Mark Lanegans «Snake Song». Også MÅTTE jeg avslutte med «Fairytale Of New York» selv om det er en julesang. Bedre enn Shane MacGowan og Kirsty MacColl gjør det her, blir det bare ikke.