Filmmusikk, dere! Temamelodien fra Star Wars, Dr. No eller The Pink Panther; Frankie Vallis eviggrønne «Grease» fra filmen ved samme navn eller Audrey Hepburn som synger «Moon River» i Breakfast At Tiffany’s; Disney-klassikere som «Baby Mine», «The Bare Necessities» eller «Circle Of Life» – listen over sterke filmminner koblet til musikk er lang. Og om mulig er disse sangene og melodiene enda sterkere knyttet til hukommelsen enn de som bare en soundtracks til våre egne liv, sanger som tar deg tilbake i tid til forskjellige små og store begivenheter.

Det er noe helt spesielt ved å sitte i kinomørket og la deg forføre av høy musikk og spektakulære bilder, mens hånden automatisk graver seg ned i popcornbegeret på jakt etter en ny munnfull. Den samme øvelsen fungerer også utmerket hjemme, der vi sitter med enorme TV-skjermer og fete lydanlegg. Som en slags hyllest til dette vidunderlige fenomenet har jeg satt sammen en spilleliste med 100 forskjellige «popcornfavoritter», alle de innledningsvis nevnte, og ytterligere 92 minnerike stykker musikk som forhåpentligvis transporterer deg til gitte filmscener.

Og til popcornfavoritter må vi selvsagt også ha en popcornoppskrift. Følg denne lenken for å få fremgangsmåten på Helles fantastiske popcorn med nøttesmør.

God fornøyelse – og god apetitt!