Det er 100 ubrukte dager igjen av 2023, og gudene vet hva vi har i vente av gleder og sorger. Men én ting kan jeg love, og det er at 365GO – verdens beste spilleliste 2023 edition snubler videre på sin ferd for å oppfylle løftet som ligger i tittelen. Jeg gjorde samme øvelse i fjor. 365GO – verdens beste spilleliste 2022 edition finner du her, med 365 nydelige låter som jeg valgte etter innfallsmetoden, dag for dag året gjennom. I alt inneholdt den 28 timer og 42 minutter med musikk ingen bør gå glipp av, og årets variant blir minst like fin. Ikke spør hvilken av de to listene som virkelig er verdens beste, forresten. Det blir for kronglete å svare på.

I fjor skrev jeg om hver enkelt låt på Facebook hver dag og la ut månedlige oppdateringer her på bloggen, men det krevde flere arbeidstimer enn jeg strengt tatt var i stand til å gi, så jeg har droppet det i år. Nå som det kun er 100 dager igjen av året tenkte jeg dog det var på sin plass å minne om spillelistens eksistens. Hvis du ikke allerede følger den, anbefaler jeg å gjøre det. Det er en enkel sak: Trykk på hjertesymbolet som dukker opp når du åpner listen, og du vil se at den utvides med en ny låt hver morgen.

Årets spilleliste åpner med The Zombies’ 1968-klassiker «This Will Be Our Year» – ikke en spådom som hadde noe særlig for seg for Erna Solberg og Sindre Finnes – og den foreløpig siste sangen er Kirsty MacColls fantastiske «Innocence» fra 1989. Mellom disse to pålene av noen kremlåter finner du et svært variert utvalg musikk fra blant annet Aretha Franklin, Associates, Tom Waits, David Bowie, Bonnie Tyler, Pet Shop Boys, Marius Müller, Lillebjørn Nilsen, Whitney Houston, Charles Aznavour, Wendy & Lisa, Jack Vreeswijk, Yes, Louis Armstrong, ABBA, The Replacements, The Beatles, Pigbag, Odd Børretzen & Lars Martin Myhre, Thin Lizzy, Gasolin, Motorpsycho, Buzzcocks, Gordon Lightfoot, Heaven 17, LCD Soundsystem, Emmylou Harris, Nanci Griffith, Nina Simone, Onkel Tuka, Monica, The Colors Turned Red, Lee Clayton, Tom Robinson Band, Jimmy Webb, Fred Åkerström, The Smiths, Dr. John, Sham 69, Rolling Stones, Sinéad O’Connor, De La Soul, Beyoncé, Marianne Faithfull, AC/DC, Robbie Robertson, Bee Gees, James Brown, Beastie Boys, Suzi Quatro, Steely Dan, Manfred Mann’s Earth Band, Angelique Kidjo, Trygve Skaug, Tom Roger Aadland, Gram Parsons og veldig mange andre flotte artister. Her er lista, og som sagt: Har du ikke alt gjort det, trykk på hjertet. Det er 100 dager igjen av 2023 og derfor også 100 nydelige stykker musikk som skal inn på denne listen. Det er bare ikke godt å si hvilke, så følg med!