Jeg hørte på radio i morges at norske valgforskere regner med omtrent like lav valgdeltagelse i årets kommunevalg som for fire år siden, på rundt 60 prosent. Altså, det holder ikke! Å være i stand til å velge politikerne som skal styre oss snarere enn å leve i et totalitært samfunn er et privilegium. Det er dessuten et privilegium de som kom før oss har kjempet for og oppnådd, og vi skylder både dem og oss selv å benytte oss av stemmeretten.

Det er ingen hemmelighet at mitt eget politiske ståsted ligger et sted på venstresiden, men jeg vil ikke finne på å legge meg opp i hva noen stemmer. En ting vil jeg likevel si: Stem!

Her er en spilleliste i anledning dagen, med politiske sanger fra innland og utland. Den åpner passende nok med Hilma Nikolaisens «Election Day Blues» og slutter med Ole Paus’ «Mitt lille land», og inneholder dessuten klassikere fra Bob Dylan, Patti Smith, Woody Guthrie, Anne Grete Preus, deLillos og mange flere. Godt valg!

Sjekk også: Du trenger The Needs