Påskelåter er ikke på langt nær en så populær øvelse som julelåter er det innen popmusikken. Spørsmålet om hvor langt jeg ville komme i forsøket på å lage en påskespilleliste sto lenge åpent, og jeg var ikke optimistisk, men jeg har overraskende nok klart å lage en riktig så fin liste med 50 påskelåter. Jeg har vel å merke tatt meg enkelte friheter. Eksempelvis har jeg med et utdrag fra Påskeoratoriet av Johann Sebastian Bach som jo på ingen måte er popmusikk, og noen gospelhymner og salmer måtte også med. I tillegg har jeg inkludert noen få låter som benytter «bilder» fra Påskeevangeliet slik som Kanye Wests «Jesus Walks» og The Stone Roses’ «I Am The Resurrection». La meg også for ordens skyld nevne at Th’ Legendary Shack Shakers-låta heter «Easter Flesh» og ikke «Eastern Flesh» som det står i både Tidal og Spotify-taggingen.

Sjekk også: Unnveig Aas’ nydelige debutalbum

Her følger så min brukbart pop/rock-påskete spilleliste med fine bidrag fra så forskjellige artister som Øystein Sunde, The Residents, Oscar Peterson, The Blue Nile, George Jones, deLillos, Kari Iveland, Bob Dylan og Associates. God fornøyelse og fortsatt god påske!