Ravi
«Kåme te mæi»
(Nøktern Lyd, single)
[usr 6 text=»false»]

Ravi – av sin mor kjent som Ivar – ga i mars ut sin andre soloplate Disaora, den første sådanne siden 2006. Han har tydeligvis vært for opptatt av å lage TV-programmer til å konse ordentlig på musikken, men har de siste par årene heldigvis gitt ut en jevn strøm av gode singler. Men med Disaora viser han også at han stadig mestrer albumformatet, og den sangen som virkelig forteller verden at han ikke har mistet evnen til å snekre sammen en god melodi er den intenst deilige danselåta «Kåme te mæi». Han har skrevet den sammen med Petter Walther Walthinsen og Magnus Martinsen, og vi har simpelthen å gjøre med den beste norske discolåta jeg har hørt på lange tider, litt som Todd Terje, men mer ren pop. En fremtidig klassiker i min bok, det er bombesikkert!

Nå er også videoen lansert, en tydelig lavbudsjettsaffære, der Ravi og vennene hans danser på en tunge! Den er sjarmerende i all sin enkelhet, men det er først og fremst låta som er verdt å hyle opp om. I kjent stil rappesynger Ravi, i dette tilfellet en tekst om at han står klar for å passe på en certain someone, og om at livet godt kan være litt slækkt iblant uten at det er noe galt i det. «Tjue år i stråpen, de får håle, nå ære ti får å bade å sole sæ» – det er et eksepsjonelt iørefallende og dansbart slacker anthem, en motvekt til 90-tallets sløyere tilsvarende som «Smells Like Teen Spirit» eller «Loser».

Sjekk også: Den beste nye musikken som kom i mars

«Kåme te mæi» er kort og godt en låt til å bli intenst oppstemt av, en humørbombe som i en perfekt verden ville blitt en stor hit. Men kan den ikke bli det? Kan ikke norske radiostasjoner bare se å plukke opp denne vidunderlige låta da? Det er selvsagt i tidligste laget, men jeg vil bli svært forbauset om jeg får høre en mer perfekt sommerlåt i år.

Ravi – Kåme te mæi from Ivar Christian Johansen on Vimeo.