Som mange lesere av denne bloggen vet – som også følger meg eller er venn av meg på Facebook – har jeg et pågående prosjekt om hvert år å lage verdens beste spilleliste, slik jeg ser det. Siden det «egentlig» ikke er mulig å lage verdens beste spilleliste mer enn én gang, sier det seg selv at det er et flytende begrep, men det er brukt oppriktig. Når jeg sier at dette er verdens beste, tar jeg ikke lett på det. Hver eneste sang jeg velger er en sang jeg virkelig digger.

Konseptet er enkelt: Hver dag legger jeg til en ny sang valgt etter innfallsmetoden, og hver dag blir spillelisten enda litt bedre – fordi hver eneste sang er créme de la créme. Jeg har drevet med dette i to år og kalt spillelistene 365GO, etterfulgt av henholdsvis 2022 og 2023 edition, mens 2024-versjonen selvsagt heter 366GO i og med at det er skuddår.

I går passerte jeg 100 sanger, og mangfoldet er som vanlig stort. Her finner du perler fra blant annet Nina Simone, Kirsty MacColl, Beth Gibbons, Steely Dan, Dwight Yoakam, Backstreet Girls, The Dream Academy, Stevie Wonder, Prefab Sprout, The Beatles, Miles Davis, The The, Lillebjørn Nilsen, Martin Carthy, James Brown, The Pearlfishers, The Cure, Kate & Anna McGarrigle, Echo & The Bunnymen, Roy Orbison, Herbie Hancock, John Cale, Van Morrison, Bjørn Eidsvåg, The Supremes, Joni Mitchell, Neil Young, Suzanne Vega og flere andre som hører hjemme under verdens beste-paraplyen, og trikset er altså å følge spillelisten slik at du ikke går glipp av den daglige dosen med fet musikk.

Her er listen – som i skrivende stund teller 101 forskjellige titler – og med det ønsker jeg riktig god fornøyelse.