Tenkte jeg det ikke, at februar ville bli en minst like god musikkmåned som januar. Det har haglet inn med fet, ny musikk, og det er ikke fritt for at det er ganske krevende å henge med i svingene. Jeg gjør så godt jeg kan for å holde oversikten og har som vanlig samlet det jeg mener er verdt en viss oppmerksomhet i en gedigen spilleliste.

Som alltid er det noen som skiller seg ut, og som alltid vil jeg gi disse en ørliten tommel opp. Det betyr ikke at de som ikke nevnes spesielt her er dårlige, men det er rett og slett grenser for hva jeg klarer å gå i dybden på. Just sayin’. Men altså, en spesiell shout out går denne måneden til denne gjengen:

The Northern Belle som har fått med seg Louien og Siv Jakobsen på den nye singlen «No Rush» troner helt øverst, men de er i godt selskap. Nick Cave og Warren Ellis kom plutselig med det nydelige koronaalbumet Carnage som jeg gleder meg til å høre med på, og inntil den kom var månedens beste album helt soleklart Ignorance med The Weather Station. To EPer/minialbum som skiller seg ut er Sivert Høyems Roses Of Neurosis som jeg synes er noe av det aller beste han har gitt ut som soloartist og Ole Kirkengs fantastiske Rocking Chair. Han er en låtskriver som virkelig går i dybden på håndverket, og de fire sangene på EPen oppfattes som helt eksepsjonelt gjennomarbeidet.

Et nytt britisk band som heter Dry Cleaning vakte interessen min med singlen «Strong Feelings». Det er solid postpunk og debutalbumet kommer 2. april på 4AD. Noe så se frem til, tror jeg. Apropos postpunk nevner jeg mer enn gjerne de norske bandene This Sect, Permafrost og The Oxydants som alle har levert strålende singler.

For øvrig skal det gis honnør til Charlotte Jacobsen, Aaron Lee Tasjan, Brandy Clark som har fått med seg Lindsey Buckingham, Thom Hell, LÖV, The Offspring, Crowded House, Sondre Lerche, Tom Roger Aadland, Hege Brynildsen (gleder meg til å gå dypere ned i hennes utsøkte nye album Blue Birds Black Knights), Tove Bøygard, Asbjørn Ribe, Oslo Ess, Honningbarna («Åh bliss» er dødsbra!), Monica Heldal, Hayley Whitters som har fått med seg Trisha Yearwood på fantastiske «How Far Can It Go»), Embla & The Karidotters, Shaun Bartlett (som kommer med nydelig album og film 12. mars), Thorleif Bratval, Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars med hjelp fra Marte Aarseth, Silvertone, Lainey Wilson, Amythyst Kiah, The Explorer’s Club, Rokusho, Smerz, Tusmørke, Kari Bremnes, Frøkedal, Daniel Hop, Osa, Ingrid Lovise, Dina og Dagrunn Misund, Myra, Thomas Dybdahl med Beharie og Beharie alene, Charlotte Qvale, Utan Dom., Julien Baker, Matt Berninger, Guren Hagen og Sondrey. Hør for all del på så mye annet du kan på denne listen også. Det er veldig mye fint her, men det er vel disse jeg liker best fra februar 2021.

Som vanlig finner du her spillelistene både i Spotify og Tidal, så får vi se hvordan mars blir. Neppe snau, er mitt tips. God fornøyelse!

Sjekk også: Den beste nye musikken fra januar